Најновије

ШЕШЕЉ У НОВОМ САДУ: Видим Србију у ОДКБ, желимо овде руску војску и системе С-500 (ФОТО/ВИДЕО)

У центру Новог Сада, код споменика Светозару Милетићу, данас је одржан предизборни скуп Српске радикалне странке на ком се окупило више хиљада чланова и симпатизера ове странке.
Окупљенима су се, између осталих, обратили председник Градског одбора СРС-а Нови Сад Ђурађ Јакшић, председник Покрајинског одбора Милорад Мирчић, доктор Милован Бојић и лидер радикала Војислав Шешељ. 

Окупљени су носили радикалске заставе, као и барјаке са српским и руским знамењем. Приликом доласка Шешеља на скуп, окупљени симпатизери су приредили велику "бакљаду".   У више наврата током скупа чуо се и стандардан репертоар увредљивог скандирања против премијера Александра Вучића.

Скуп је традиционално почео химном Српске радикалне странке и некадашњом химном Србије - "Спремте се спремте четници". Први се окупљенима обратио Ђурађ Јакшић и поручио да ће аутономашки режим капитулирати на изборима. Социолог Павел Домоњи се обратио на словачком и рекао да Пајтићева покрајинска влада угрожава права националних мањина. - Политички патуљак Пајтић рекао је да су Словаци четници, а не зна да реч четник и у историји и данас има позитивну конотацију. СРС једина може да гарантује права свим националностима у Војводини.- рекао је Домоњи.

Смиљана Гламочанин Варага је рекла да Вучићева влада хрли у НАТО не би ли Србију отргла од Русије. - Једини поуздани сарадник Србије је Русија - казала је она.  Др Милован Бојић је рекао да је лидер СРС "здрав као дрен".

- Браћо радикали, и у добру и у невољи, од вас нема нико бољи. Војислав је здрав као дрен, али је скупштина болесна, анемична и безлична. Њој треба трансфузија радикала - објаснио је Бојић. Mилорад Мирчић је поручио да Шешеља подржава и исток и запад, и Рогозин и Трамп.

Лидер СРС Војислав Шешељ назвао је власт након 5. октобра томахавцима и НАТО пешадијом, која је уништила Србију. -Тадић најгори шљам и олош који је изникао у Србији због свих испоручивања Хагу - објаснио је Шешељ. Он је поменуо и осниваче СНС-а. - Томислав Николић се потурчио за лажну диплому, станове и новац,  а Вучић због лакомости - сматра Шешељ.  Лидер радикала је додао да ће се на овим изборима десити поларизација, између оних који су за ЕУ, и оних који су за Русију, односно СРС. - Већи део новца из Србије иде у ЕУ, а остатак остаје овде тајкунима, мафијашима и режимским функционерима. Хрватска се до зуба наоружава и враћа војну обавезу. Кога ће да нападне? Од свих суседа могу само Србију и Републику Српску, и хоће да нам отму леву обалу Дунава. Треба нам оружје и способна војска - рекао је Шешељ и додао да види Србију у ОДКБ-у. Он је поручио да се у Русији од свих странака из Србије највише поштује СРС и рекао да ће позвати руску војску да овде доведе гарнизоне са системима С-500.  Након скупа кренула је шетња централним градским улицама. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА