Најновије

Нећете веровати којим напитком можете да убрзате мршављење

Да ли кафа може помоћи приликом тренинга редукције, тј. мршављења и какав ефекат има коришћење кафе?

Прво кафа, па тренинг (Фото: pixabay)

Стручњаци сматрају да убрзо након конзумирања кафе долази до благе нервне стимулације, што појачава будност, узрокује осећај топлоте, убрзани рад срца. У већим количинама кафа узрокује узбуђеност, психички немир, лупање и прескакање срца.
Код тренинга редукције телесне масе тежимо ка томе да масти што пре укључимо у процес сагоревања и потрошње. У ту сврху пре кардио-тренинга радимо вежбе које ће нам помоћи да смањимо ниво гликогена да би маст што пре постала примарни извор енергије. Као што знате, најбоље време за тренинг мршављења је јутро, вежбањем ујутру на празан стомак или с мало унетих калорија убрзавамо сагоревање масти, наш тренинг постаје ефикаснији.
Која је ту улога кафе? Постоји један трик. Уколико конзумирамо кафу пре тренинга редукције телесне масе, смањујемо време потребно да се масти укључе у разградњу за 50%. Кофеин делује као сагоревач масти, убрзава сагоревање виших масних киселина. Уживамо у јутарњој кафи, али и припремамо тело за ефикаснији рад.
Дневна употреба кофеина не би смела да пређе 300мг и то је горња граница. Кофеин није присутан само у кафи, има га и у чајевима, енергетским пићима и разним соковима.
Попили сте јутарњу кафу, спремни сте за тренинг, шта још чекате? Извор: licnitrener.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА