Најновије

ВАДИЛИ ЈЕ ИЗ ВОДЕ: Норвешка министарка се бацила у море! (ВИДЕО)

OСЛO - Норвешка министарка за миграциjе Силви Листауг суочена jе са "прозивкама" на друштвеним мрежама зато што jе искочила из чамца за спасавање у Mедитеран како би "боље разумела избеглице".

Силви Листауг (фото: Јутјуб принтскрин)

Листауг jе отпутовала на грчко острво Лезбос да види "рад хуманитараца и доживи ситуациjу из перспективе мигранта", обjавио jе локални портал, преноси ББЦ.
"Не можете се ставити у "кожу избеглица", али можете сагледати стање из те перспективе и искусити какав jе осећаj наћи се у мору на такав начин", казала jе Листауг и додала да jе немогуће упоредити се са њима, jер мигранти немаjу ни поjас за спасавање.
Слике и снимци министарке коjа скаче са норвешког чамца за спасавање, а потом jе извлаче из мора су обjављене у скоро свим медиjима.
Снимци су изазвали буру критика на друштвеним мрежама, где су многи људи оваj чин потумачили као "маестралан маркетиншки трик", преноси ББЦ.
"Следеће недеље, министарка ће везати очи да како би разумела слепе", "Kако би било да више не затвара прозоре и врата како би осетила услове у коjима живе бескућници", написали су твитераши.
Листауг jе обећала побољшање закона о спаjању породица и издавању виза за неограничен боравак у Норвешкоj.  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА