Најновије

КЛИНТОНОВА ОДАБРАНА ДА ЗАПОЧНЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Русија и Кина окупирале Америку

Пол Крег Робертс открио строго чувану тајну о намерама Американаца кад је реч о односу с њиховим највећим ривалом.

Хилари Клинтон (Фото: flickr.com/nrbelex)

Некадашња прва дама Америке Хилари Клинтон поново је победила на унутарстраначким изборима у Демократској партији и све је ближа номинацији. Истраживања показују да су њене шансе за тријумф на председничким изборима све веће, без обзира на то ко ће јој бити противник.
Међутим, њен долазак у Белу кућу могао би да доведе до новог Хладног рата, али и да гурне свет у трећи светски рат, тврди Пол Крег Робертс, некадашњи помоћник министра економије САД. Како каже, то ће бити последица њене неоконзервативне политике и интереса одређене групе људи који већ воде Вашингтон.

Сарадња с Реганом
– Кад је Роналд Реган окренуо леђа неоконзервативцима, отпустио их, а неке од њих и кривично гонио, његова администрација ослободила се злог утицаја и са совјетским председником Михајлом Горбачовом окончала Хладни рат. Војно-безбедносне структуре, неоконзервативци и ЦИА, били су против тога јер им је мир између две суперсиле смањивао приходе. Знам да се то дешавало зато што сам био део тога – тврди Робертс.
Како каже, помогао је Регану у спасавању економске базе за помоћ СССР по окончању Хладног рата.
– Био сам члан тајног председничког комитета који је имао задатак да провери тврдње ЦИА да ће Совјети престићи Америку у трци за наоружањем. Закључено је да ЦИА претерује и да им је жеља да продуже рат и тако повећају сопствени значај. Џорџ Буш Старији одржао је обећање које је Реган дао Горбачову и постигао је уједињење Немачке, истовремено обећавши да НАТО неће да крене ни милиметар ка истоку. Корумпирани Клинтонови, којима је акумулација богатства главни циљ у животу, прекршили су обећања Америке дата да би се завршио Хладни рат. Двојица председника марионета Џорџ Буш Млађи и Барак Обама, који су пратили Клинтонове, изгубили су контролу над владом САД, а преузели су је неоконзервативци, који су брзо обновили Хладни рат, верујући у свом незнању и ароганцији да је историја одабрала Америку да постане светски хегемон – тврди Пол Крег Робертс.
Са неоконзервативцима на челу САД су одбациле своју меку превласт и могућност да воде свет ка мирном добу. Они су запретили свету насиљем, напали су чак осам земаља и покренули обојене револуције у бившим совјетским републикама.
Претња насиљем
– Последица тог лудила била је стварање економског и војног савеза Русије и Кине. Без ароганције неоконзервативаца ова алијанса не би постојала. Она је само последица тврдњи о америчкој хегемонији. Али тај савез је војно и економски прејак за Вашингтон. Кина контролише производњу већине водећих америчких корпорација, попут „Епла“. Кина има највеће резерве новца и може, ако то пожели, потпуно да поремети амерички прилив новца. Да би зауставиле колапс америчке економије, Федералне резерве морале би да створе трилионе долара. Влада једноставно више не би могла да плаћа своје обавезе. С друге стране, Европа је зависна од руске енергије. Да Москва реши да заустави слање енергије, једноставно не би било алтернативе – немачка индустрија би пукла, а Европљани би се посмрзавали. Упркос свему томе, неоконзервативци су натерали ЕУ да удари санкције Русији – тврди Пол Крег Робертс.
НАТО је маска
Такође, додаје он, НАТО нема никакве могућности да освоји Русију, нити да се одупре руском нападу на НАТО земље. НАТО је само маска за ратне злочине Вашингтона.
– Захваљујући похлепи америчких корпорација, које су повећале профите послујући у Кини, Пекинг је модернизовао и земљу и војску. Нове руске ракете претвориле су америчку морнарицу у бескорисну и сувишну војну силу. И упркос свему, неоконзервативци тврде да је Америка опколила Русију и Кину, али су, заправо, ове две суперсиле опколиле Америку и њене неспособне лидере. Ако је судећи по анкетама, неспособни председник поново ће доћи на власт – Хилари Клинтон. А уколико Хилари победи, неоконзервативци ће добити свој рат. Зато они подржавају Хилари. А једино што су досад успели је да убију милионе људи у осам земаља, као и да покрену највећи мигрантски талас у историји – тврди Робертс.
Институт Глобал рисерч пише да неоконзервативци сматрају да Америка не треба да се стиди своје силе и да мора да се показује као сила, али и да шири своје вредности по свету, и силом ако је потребно. Они сматрају да САД морају што више новца да дају за наоружање и да буду што спремније на војне акције.
Барак Обама је током председничке трке 2008. године нападао Хилари Клинтон, тадашњу противкандидаткињу, за подршку Џорџу Бушу у инвазији на Ирак. Ипак, кад је дошао на власт, прихватио је исти поглед на регион, Клинтонову је поставио за државног секретара, а сачувао на позицији Роберта Гревса и Дејвида Петреуса. Тиме је показао да му неоконзервативци нису далеко.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА