Најновије

НЕШТО СЕ СПРЕМА: Русија премешта 50.000 војника на границу са ЕУ тврдећи да је катастрофа на помолу!

Федерална безбедносна служба (ФСБ) је навела да је Савет безбедности одобрио ванредно премештање додатних 50.000 снага полиције и Националне гарде у области дуж западне границе са Европском унијом пошто руски стручњаци предвиђају да ће доћи до катастрофе када Турска ослободи талас од неколико милиона сиријских миграната међу којима ће бити на хиљаде обучених исламских терориста.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

Наводи се да је ова катастрофа већ започела када је турски премијер Ахмед Давутоглу издао европским лидерима 19. априла ултиматум, упозоравајући да ће Турска поништити споразум о мигрантима са ЕУ уколико турски држављани не добију визе за ЕУ до 1. јуна.
Као одговор на ултиматум Турске, европски комесар за миграцију, Димитрис Аврамопулос, издао је једнако моћну претњу ЕУ наводећи да је председник Европске комисије Жан Клод Јункер јасно дао до знања да Турска неће добити визе док се не испуне сви услови.
Споразум о мигрантима између ЕУ и Турске је ступио на снагу 20. марта и он омогућава ЕУ да пошаље у Турску све мигранте који дођу преко Грчке уколико им се одбије азил, али и наводи да ће ЕУ за сваког сиријског мигранта послатог у Турску једног населити у ЕУ.
Заузврат, ЕУ ће држављанима Турске обезбедити путовање без виза и пасоша кроз земље ЕУ које су потписнице Шенгенског споразума.
Сматра се да се у Турској већ налази око 3-6 милиона сиријских избеглица, а ЕУ није ни близу спремна да се заштити од потенцијалних исламских терориста који би могли да се инфилтрирају међу турске држављане.
С обзиром на то да претходне процене указују на то да се у ЕУ већ налази преко 4.000 обучених исламских терориста, ове недеље је у Лондону одржана Конференција о безбедности и сузбијању тероризма на којој су стручњаци објаснили на који начин ће екстремисти да нападну земље ЕУ и да политичари не смеју више да игноришу ову претњу, поготово након склапања споразума са Турском.
Такође се наводи да су Турци почели да пуцају на жене и децу који покушавају да побегну у Турску из Сирије и да им у томе помажу исламски терористи који су недавно запалили један од највећих мигрантских кампова у Грчкој.
ФСБ и министарство одбране су стога одлучили да поставе додатне снаге на западни фронт, што због могуће катастрофе са исламским терористима, што због нагомилавања НАТО снага.
Руски војни лидери такође истичу да би њихов потез могао да подстакне Запад да помоћу пропаганде пошаље још својих снага на границу са Русијом. Извор: Webtribune

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА