Најновије

ОБАМА У НЕМАЧКОЈ: Санкције Русији морају бити укинуте када...

ХАНОВЕР - Санкције против Русије могу и треба да буду укинуте, изјавио је амерички председник Барак Обама.

Барак Обама (Фото: Pixabay)

„Санкције Русији могу и морају да буду укинуте када она испуни своје обавезе“, изјавио је Обама у недељу на заједничкој конференцији за новинаре с канцеларком Немачке Ангелом Меркел у Хановеру.

Обама је у радној посети у Немачкој. Амерички председник је с немачком канцеларком отворио индустријски сајам у Хановеру, један од највећих у свету, чија су овогодишња земља-партнер Сједињене Америчке Државе.

Амерички председник је, такође, рекао да је с Меркеловом разговарао о корацима НАТО-а у пружању помоћи Ираку.

Немачка канцеларка Ангела Меркел двосмислено је одговорила на питање о спремности Немачке да повећа учешће припадника своје војске у активностима на источним границама НАТО-а.

У суботу је немачки недељник Шпигл писао о томе да ће током своје посете Хановеру председник САД Барак Обама затражити од Немачке веће учешће у програмима НАТО-а.

„Знамо да треба да интезивирамо своје одбрамбене напоре, укључујући оно што себ тиче материјалне базе. Циљеви су нам познати. Приближавамо се томе лагано, али ћемо се трудити да то чинимо боље. Распоред Бундесвера, међутим, потпуно одражава нашу међународну одговорност“, изјавила је Меркелова новинарима након разговора с Обамом.

Према речима немачке канцеларке, рад у оквиру НАТО-а и других међународних платформи важан је за заштиту међународне безбедности и Немачка то одлично зна.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА