Најновије

ОВАКО ЈЕ СРБИЈА ГЛАСАЛА: Ево ко ће владати којим градом!

На основу 95,29 одсто обрађеног материјала, листа “Србија побеђује –Александар Вучић” освојила је на ванредним парламентарним изборима 48,22 одсто гласова, рекао је најновије резултате председник Републичке изборне комисије (РИК) Дејан Ђурђевић, а ево како изгледају резултати по општинама широм Србије.

Избори (Фото: Јутјуб)

СНС победио у ВршцуГИК је саопштио да је на основу 100% обрађених гласачких листа у Вршцу СНС победио са 37 одсто, затим покрет ВРЕР са 14,28%, СПС-ЈС са 13,99%, ГГ За бољи Вршац са 11,20% ДС 6,36%. За њима следе ЛСВ са 3,75%, СРС са 3,79%, затим Руска странка са 1,36%. Победа СНС-ПУПС у Деспотовцу
Српска напредна странка и Партија уједињених пензионере Србије победници су на локалним изборима у општини Деспотовац судећи према првим прелиминарним резултатима избора
Од 13.030 грађана који су изашли на изборе, за СНС - ПУПС је гласало 6.434, на другом месту је СДС-ДС, која је добила 3.068 гласова а на трећем СПС - ЈС са 2.005 гласова, изјавио је председник Општинске изборне комисије Никола Аврамовић.
РС је добила 1.442 а Руска странка 730 гласова.
Поверење старој власти у Свилајнцу
Грађани Свилајнца дали су, према првим прелиминарним резултатима, поверење Групи грађана "Свилајнац чува будућниост" на чијем је челу Предраг Милановић, председник општине у прошлом мандату.
"За Свилајнац чува будућност" гласало је 45,08 одсто Свилајнчана а то је 24 одборника од 47 у локланој склупштини и могу сами да формирају влашт, изјавио је председник Општинске изборне комисије Миливоје Радовановић.
"Александар Вучић - Србија побеђује" добила је 36,97 одсто, СПС Ивица Дачић 8,94 а Двери - Демократска странка Србије 4,99 одсто.
ЈС и СПС убедљиви у Јагодини
На локалним изборима у Јагодини коалиција "Драган Марковић Палма - Јединствена Србија, Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије" освојила је 54,02 одсто или 18.668 гласова, док је листа "Александар Вучић-Србија побеђује" освојила 26,41 одсто или 9.127 гласова.
Победа СНС у Новом Саду
Највише гласова на локалним изборима у Новом Саду, више од 40 одсто, освојила је коалиција коју предводи Српска напредна странка (СНС). На другом месту је Покрет Доста је било, а после њих следе Српска радикална странка, коалиција предвођена Социјалистичком партијом Србије (СПС), Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) и Демократска странка (ДС).
Према подацима које су износиле странке, коалиција предводјена СНС-ом је освојила око 41 одсто гласова, Доста је било око 9,5 радикали око 8,5, коалиција предводјена СПС-ом око 8,3, ЛСВ око 7,5 и ДС око 6,5 одсто гласова.
Избори на два бирачка места у Кули биће поништени
Избори на два бирачка места у општини Кула највероватније ће бити поништени због вишка листића у гласачким кутијама.
Вишак листића регистрован је на бирачком месту 11 као резултат процедуралног пропуста бирачког одбора, а због сличног пропуста одржане су демонстрације присталица Руске странке у селу Липар, испред бирачког места 40.
Победа напредњака у Смедереву
Највише гласова на локалним изборима у Смедереву однела је листа коју предводи Александар Вучић - 23.475, следи СПС са освојених 4.832 гласа и ДС са освојених 4.349 гласова. Извор: Курир, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА