Најновије

СНС у Воjводини и Новом Саду освоjио по половину мандата

НOВИ СAД - Српска напредна странка jе на покраjинским изборима и на изборима за Скупштину града Новог Сада, према до сада обрађеним подацима, освоjила половину мандата, саопштили су синоћ потпредседник СНС Игор Mировић и градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић.

(Фото: skupstinavojvodine.gov.rs)

СНС jе на покраjинским изборима, после обрађених 50 посто бирачких места, освоjила половину, односно 60 мандата у воjвођанскоj скупштини, а у Новом Саду, после 32,99 одсто обрађених бирачких места, 41,30 посто или 39 мандата, што jе половина мандата у градском парламенту.
Mировић jе рекао да jе СНС на покраjинским изборима освоjила 43,64 одсто гласова, односно, 60 мандата, на основу 50 одсто обрађених бирачких места.
Према његовим речима, СПС jе освоjио девет посто, односно 12 мандата, СРС 7,3 одсто, односно 10 мандата, ДС 7,2 одсто или 10 мандата, СВM 6,7 одсто или девет мандата, а ЛСВ 6,02 одсто, односно осам мандата.
Група Доста jе било, по речима Mировића, има пет одсто гласова, или седам мандата, али jе неизвесно да ли ће до краjа успети да буде изнад цензуса.
Вучевић jе рекао да jе, од 329.382 уписана бирача у Новом Саду, гласало 177.791 или 54,81 одсто, а да jе на основу 32,99 одсто обрађених бирачких места, СНС освоjила 41,13 одсто или 39 мандата од укупно 78.
Доста jе било jе освоjио 9,4 одсто, односно осам мандата, СРС 8,99 или осам мандата, СПС 8,64 или осам мандата, ЛСВ 7,18 посто, односно  шест мандата, а ДС 6,6 одсто или шест мандата.
По Вучевићевим речима, у градски парламент су ушле jош мањинске странке Зелени, коjи имаjу jедан мандат, СВM jедан мандат и НOПO jедан мандат, а да остале странке и коалициjе немаjу шансе да пређу цензус.
На питање новинара ко ће бити председник покраjинске владе, Mировић jе рекао да ће се о томе разговарати наредних дана, а на питање са ким ће СНС бити у коалициjи у покраjини, казао да jе СНС већ на националном нивоу остварила сарадњу са СВM, али и да ће разговарати и са другим странкама.
И Mировић и Вучевић су истакли да су ово наjубедљивиjе победе остварене икада на покраjинским и локалним изборима у Новом Саду.
Скупштина Воjводине броjи 120 посланика, а града Новог Сада 78 одборника. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА