Најновије

УПОЗОРАВАЈУ: Ако се Руси и Кинези уједине...

ЛОНДОН - Русија и Кина могу да се супротставе Великој Британији у једном веома важном сегменту. Наиме, дивови са Истока могу да супротставе право злато "папирнатом злату" Велике Британије и омету је у одређивању глобалне цене злата, упозоравају аустријски медији.

Русија и Кина - заједништвом против Запада (Фото: zerohedge.com)

Русија и Кина, које су прошле године извадиле 295, односно 490 тона злата, планирају да ојачају сарадњу у области трговине златом, напомиње "Контра магазин".

Русија и Кина заједно остварују скоро четвртину светске производње злата. Ако је уједине, оне би могле имати значајан утицај у погледу стварног злата, насупрот лондонском "папирнатом злату", наглашава аустријски магазин.

У тексту се наглашава да је, у основи, важно злато које стварно постоји, а не некаква обећања на папиру, посебно када стварне резерве злата нису тако велике, како тврде сертификати.

Аутор текста скреће пажњу да Русија и Кина у последње време плански повећавају своје резерве злата.

Међутим, док Пекинг настоји да умањи стварне износе (службени подаци ни приближно не одговарају количини стварних резерви злата), Русија у том погледу ништа не скрива.

Резерве злата руске Централне банке повећане су од 2008. године готово троструко - до 1.762 тоне, тврди аустријски часопис и закључује: Све се то може сматрати "директним нападом" на финансијски центар у Лондону, посебно ако се узме у обзир чињеница да су до сада цене злата одређиване искључиво у британској престоници. Извор: Независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА