Најновије

ЦЕО СТОКХОЛМ НА НОГАМА! Исламисти спремни за напад на цивилне циљеве у Шведској?!

Шведске службе безбедности су у стању приправности због потенцијалних терористичких претњи, саопштили су државни званичници те земље.

Шведска полиција (Фото: sverigeradio.se)

Извештаји у домаћим медијима преносе да се неколико бораца Исламске државе вратило у Шведску како би извршили нападе на цивилне циљеве у главном граду Стокхолму.
- У овом тренутку прикупљамо информације и наше службе безбедности координирају са националним и међународним партнерима - рекао је Сајмон Бинерт, порпарол безбедносне полиције и додао да њихова служба сарађује и са националним полицијским снагама.
- Информације прослеђујемо и полицији како би видели могу ли они да спроводе мере које потпадају под њихову надлежност - додаје Бинерт.
Шведски лист “Expressen” извештава да је национална служба безбедности информације добила од ирачких колега које су упозориле на непосредну терористичку претњу по земљу.
Између седам и осам терориста Исламске државе дошло је у Шведску како би извршили нападе у Стокхолму, пише лист.
Најмање 300 шведских држављана отишло је у Сирију и Ирак како би се прикључили Исламској држави према истраживањима које је спровео Међународни центар за борбу против тероризма, а чији извештај је објављен 1. априла.
Еуропол је у марту известио да су између 3.000 и 5.000 такозваних страних бораца, држављана Европске уније, обучени по терористичким камповима ИД-а, те да су спремни “за нове изазове”.
У априлском извештају који су пренели шведски медији, исламисти су се успешно инфилтрирали у Зелену партију. Према Ларсу Никандеру са шведског Националног универзитета за одбрану, “људи блиски Муслиманском братству, исламској странци, данас добијају велико упориште у Зеленој партији”. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА