Најновије

РУСИЈА ЗАХТЕВА ОД УН: Ставити на црну листу сиријску побуњеничку групу!

Русија је тражила од Одсека за борбу против тероризма Савета безбедности Уједињених нација да стави на црну листу главну сиријску побуњеничку групу Џаиш ал Ислам, која игра кључну улогу у мировним преговорима о Сирији, рекао је амбасадор Русије при УН Виталиј Чуркин.

Виталиј Чукрин (Фото: Јутјуб)

Он је додао да је Русија, која подржава режим сиријског председника Башара ал Асада, тражила да се на црну листу, на којој се налазе Исламска држава и Ал Каида, стави и исламска побуњеничка група Ахрар ал Шам.
Чуркин у саопштењу тврди да су Џаиш ал Ислам и Ахрар ал Шам "блиско повезане са терористичким организацијама, првенствено са ИС и Ал Каидом" и додаје да обе групе пружају и добијају од ИД и Ал Каиде финансијску, материјалну, техничку и војну подршку.
Један од лидера Џаиш ал Ислама и главни преговарач Високог одбора за преговоре Мохамед Алуш одбацио је те оптужбе и рекао да Русија чини "масакр" својим ваздушним и артиљеријским нападима у Сирији.
- Русија их (режим) подржава својим оружјем и авионима и починила је 167 масакра у мојој земљи. Терориста је онај који изврши масакр, а не онај који се брани - рекао је он за АФП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА