Најновије

Срамне Надалове изјаве: Ђоковић је освајао титуле кад Рафа и Федерер нису били у форми

Тренер шпанског тенисера полетео у висине после два турнира.

Новак Ђоковић и Рафаел Надал( Фото:Јутјуб)

Апсолутна доминација. Изузев Ролан Гароса и тог проклетог Синсинатија, нема турнира који Новак Ђоковић није освојио. Нема малтене ни неизвесности у мечевима које игра Србин. Ма ко да је преко пута. Нема ни велике четворке како светски медији помпезно најављиваше минулих година обрачуне између Ендија Марија, Роџера Федерера, Рафаела Надала и 29-годишњег Београђанина. Нема, јер је први на АТП листи толико убедљив да их добија и кад није у форми.
Е, сад: ако нисте Новак Ђоковић, онда тражите изговоре. Тако је Тони Надал, стриц и тренер шпанског аса Рафаела, без трунке устручавања, помало и потцењивачки оценио да најбољји тенисер планете не би био ни изблиза овако успешан да су Новакови ривали, пре свих Тонијв братанац и Федерер на врхунцу моћи.
А нису...
„Ђоковић је изузетан. Од првог дана кад сам видео како игра схватио сам да ће бити један од најбољих тенисера света, али околности у којима је освајао трофеје последњих година су другачије. Његову доминацију морате да анализирате мало дубљим погледом на околности. У минулих годину и по дана Новак је освојио све, углавном у контексту чињенице да Роџер Федерер није на нивоу какав је био 2006, 2007. и 2009, као и да је Рафа Надал далеко од своје најбоље форме. Наравно, овај изјава не значи да Ђоковић није заслужио оно што је освојио“, почео је Тони Надал. Тони је и претходних година умео да „поткачи“ Ђоковића. Овога пута је, чини се, претерао. Можда под еуфоријом изазваном чињеницом да је његов пулен освојио Монте Карло и Барселону. „Ако његови највећи ривали нису у форми, Ђоковић изгледа скоро непобедиво. А да су Роџер и Рафа на свом нивоу, успоставила би се равнотежа између њих тројице. У време кад се Новак наосвајао пехара није играо ни против Надала у његовм најбољем издању, какво је било 2006, 2008. 2009. или 2013, јер на пример у последње две године Рафа није исти као у набројаним годинама, па је Ђоковић почео да осваја турнире.  Пре тога Новак није освајао тако често“, рече Тони Надал. Мада, ова Надалова изјава и те како се може оспорити контром: ко онда није био на врхунцу од осталих тернисера света у периоду од, на пример, 2003. до 2006. кад је његов братанац попунио трофејну салу? Извор:Mozzartsport.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА