Најновије

Антисрпски фронт створен - Босна, Хрватска, Турска!

Експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић рекао је да се на састанку председника Хрватске Колинде Грабар Китаровић и Турске Реџепа Тајипа Ердогана, на којем је договорена трилатерална сарадња БиХ, Хрватске и Турске, сусрела неоосманска и неонацистичка политика и оценио да је ова трилатерала у ужем смислу антисрпски фронт.

Колинда и Ердоган (Фото: Принтскрин)

- Председавајући и члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић су у име БиХ у Загребу везали заставе са усташком политиком нове хрватске Владе и исламистичком политиком Ердогана и то прозвали трилатералом, која је дубоко антиевропска и представља својевсрни пакт против Русије, али у ужем балканском смислу антисрпски фронт усмерен против Србије и Републике Српске - тврди Галијашевић, а преносе агенције.
Он сматра да унутар хрватске политике признање могу да имају само људи који заступају усташку политику, као што је министар Златко Хасанбеговић, који негирају усташке злочине, промовишу Јасеновац као тачку славе и подржавају Хрватску без Срба.
Галијашевић је рекао да су "неоосманска политика Ерогана, последњег диктатора који има везе са Европом, и неонацистичка политика Хрватске, били на догађају на којем је учествовало и `хрватско цвеће` - Бошњаци, односно председник СДА Бакир Изетбеговић, представљајући Бошњаке као обичну верску групу".
Он је нагласио да је Изетбеговић, који је присуствовао у Загребу прослави датума када је у Хрватској дозвољен ислам, заборавио да Бошњаци не учествују у политичком животу у тој земљи и да их тамо има 70.000, док, са друге стране, у Србији уживају све слободе и увек су били у владајућој коалицији. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА