Најновије

ШТА ЈЕ ТО ЛАВРОВ ХТЕО ДА КАЖЕ У СКОПЉУ: Захарова све открила, ово је значила та реченица

Реченица министра спољних послова Сергеја Лаврова „Оставите ме на миру“ на састанку Савета министара спољних послова Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС-а) у Скопљу упућена је била фотографу те организације, саопштила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова телевизији „Русија 1“.

Министар спољних послова Сергеј Лавров, током састанка министарског Савета ОЕБС-а 30. новембра, прекинуо је излагање фразом: „Можете ли ме оставити на миру, молим вас“. Током преноса догађаја није било јасно коме је министар упутио ове речи.

„Био је то фотограф организатора, који, очигледно, на основу онога што су касније измислили са тим фотографијама (састанка), једноставно није могао да верује да је руски министар дошао на седницу, и одлучио да приђе ближе како би га могао видети својим очима“, рекла је Захарова.

Званична представница руског Министарства спољних послова је приметила да су западне земље користиле ову фразу као „слоган“ и „мим“, покушавајући да покажу да је Русија наводно изолована. Захарова је подсетила да је у исту сврху један број новинара пренео лажну вест, користећи у својим материјалима фотографију са министрима земаља чланица ОЕБС-а без Сергеја Лаврова, која је снимљена пре званичног састанка.

ПУЦАЈУ СИСТЕМИ У АМЕРИЦИ! ФДИЦ пријављује прави пакао

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА