Најновије

АМЕРИ ОДЛЕПИЛИ, РУСИ ИМ ПОРУЧИЛИ: Не летите близу наших граница ако не желите проблеме

Министарство одбране Русије прокоментарисало је оптужбе Пентагона да је руски авион Су-27 „опасно и непрофесионално“ пресрео амерички РЦ-135 над Балтичким морем, рекавши да се сви летови руских авиона спроводе у складу са међународним правилима приликом коришћења ваздушног простора.

РЦ-135 (Фото: Јутјуб)

„Ми смо већ навикли на љутње представника Пентагона када је реч о наводним непрофесионалним маневрима наших ловаца приликом пресретања америчких обавештајних авиона у близини наших граница“, изјавио је портпарол Министарства Игор Конашенков.
Према његовим речима, амерички обавештајни авион РС-135 у неколико наврата је покушавао да се прикраде руској граници са искљученим транспондером, те из тог разлога је неопходно подизати ловац како би се идентификација авиона обавила визуелним путем.
"Како би се избегла будућа пресретања", предложио је Конашенков, "амерички авиони би требало или да укључе своје транспондере како би била могуцћа идентификација авиона радиолокацијским апаратима, или да не лете у близини руских граница".
Као пример, он је навео амерички обавештајни авион ОС-135Б који је данас слетео у Улан Уде и који није пресретнут од стране руске авијације јер је идентификација авиона прошла успешно.
Амерички званичници оптужили су Русију да је „небезбедно и непрофесионално“ пресрела авион РС-135 над Балтичким морем, међутим, нису прецизирали шта сматрају небезбедним растојањем између авиона.
Извор: Bigportal.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА