Најновије

БОЛЕСНА ЕВРОПА: Ево колико грађани ЕУ годишње потроше на дрогу

Трговина дрогом једна је од најпрофитабилнијих активности организованих криминалних група, наводи се у извештају Европског центара за надзор дрога и зависности о дрогама (ЕМЦДДА).

Дрога (Фото: Јутјуб)

Држављани Европске уније троше сваке године око 24 милијарде евра на нелегалне дроге.
То значи да је трговина дрогом једна од најпрофитабилнијих активности организованих криминалних група, наводи се у данас објављеном извештају Европског центара за надзор дрога и зависности о дрогама (ЕМЦДДА).
У извештају се наводи да је појава нових технологија, попут шифрованих мрежа и дигиталних валута, отворила тржиште за снадбевање дрогом путем интернета, пренео је Ројтерс.
Како је постигнут технолошки напредак, организоване криминалне групе трагају за новим путевима за кријумчарење дроге у Европу, додаје се у извештају, у којем се истиче да је повећано кријумчарење хероина преко јужног Кавказа.
Директор Европола Роб Ванрајт оцењује да је сарадња између држава чланица ЕУ неопходна како би се решио проблем јер, како је истакао, криминалне мреже умешане у трговину дрогом често делују и у другим криминалним областима.
"Усклађена прекогранична сарадња у примени закона је кључна за смањење њиховог обима и утицаја", навео је он.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА