Најновије

НЕ ВЕРУЈУ ПОЛИТИЧАРИМА, АЛИ ИМ ДАЈУ ГЛАС: Напредњаци на преко 50 посто подршке

БЕОГРАД - Да су избори одржани јуче на гласање би сигурно изашло 53% бирача, а СНС би имао највећу подршку у источној и југоисточној Србији, показују истраживања Цесида.

Напредњаци на преко 50 посто? (Фото: Јутјуб)

Како и за кога планирате да гласате, да ли излазите на изборе, да ли сте за сарадњу с ЕУ или с Русијом? То су само нека од питања у истраживању које је рађено телефонски, а у ком је испитано 1009 људи.

На питање колико верујете политичару за кога гласате док га гледате на ТВ-у, 20,8% људи рекло је да им верује потпуно, 39,9% да им верује делимично и 39,2% да им не верује.

Да су избори одржани јуче, на гласање би сигурно изашло 53% бирача. Да би вероватно изашло на изборе рекло је 19,3% испитаника.

Да сигурно не би гласало изјаснило се 10,8% испитаника, а 8,6% је рекло да вероватно не би изашло на биралишта.

На питање коме ћете дати свој глас, за СНС би гласало 53% испитаника, за коалицију СПС-ЈС 13%, ДСС-ДВЕРИ 8%, а за СРС 7% испитаника.

Важно је напоменути да је ово истраживање рађено последње недеље марта, пре изрицања ослобађајуће пресуде Војиславу Шешељу.

Цензус би још прешли коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ за коју би гласало 6% испитаника, Покрет "Доста је било" одбио би 5% гласова, као и ДС, која би такође одвојила 5 гласова.

СНС има највећу подршку у источној и југоисточној Србији. Занимљиво је и да десницу подржава највећи број младих, до 30 година.

На питање ког политичара бисте волели да видите на месту премијера, 42,9% испитаника навело је Александра Вучића.

Никога је био одговор који је дало 16,7% испитаника.

Да не зна рекло је 15,3% анкетираних.

Ивица Дачић би на месту премијера волео да види 5,3% испитаника, неког новог, младог 3%, Војислав Шешељ 2,3% и Саша Радуловић 2,2%. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА