Најновије

ПОЛИЦИЈСКА ПОТЕРА: Навијачи Звезде се растрчали по Загребу

На терену је десетак полицијских возила, а полицајци покушавају ухватити Звездине навијаче који су дошли у Загреб.

Полиција у Загребу (Фото: Јутјуб)

Загребачка полиција по граду приводи навијаче Црвене звезде који су дошли у Загреб, на утакмицу посљедњег кола такмичења по скупинама Евролиге коју београдски клуб игра против Цедевите.
Портал Индекс јавља како је полиција окупирала једну од улица у близини кошаркашке дворане у којој се вечерас треба играти утакмица, па је на терену десетак полицијских возила. Полицајци покушавају ухватити Звездине навијаче.
Према медијским извештајима, навијачи су повукли кочницу у возу и разбјежали су се по граду. Претпоставља се да је реч о навијачима Звезде који су из Загреб дошли из Словеније.
Пронађена пиротехничка средства
Загребачка полиција касније је потврдила како је привела више десетина навијача Црвене звезде у Бадалићевој улици на Трешњевци и код њих је пронађена одређена количина пиротехничких средстава.
Из Полицијске управе загребачке нису желели потврдити информацију по којој је скупина навијача Црвене звезде повукла кочницу на возу у близини Цибониног торња након чега су искочили из воза и разбежали се по граду. Ти су подаци, како су навели, "у надлежности Хрватских железница".
Међутим, из полиције је речено да су код више десетака навијача пронашли пиротехеничка средства те да су сви они приведени и да се тренутно над њима спроводи прекршајна обрада.
Из полиције нису могли рећи о колико се тачно навијача ради нити колико ће навијача Црвене звезде присуствовати утакмици Евролиге против Цедевите.

Спорно и донирање новца од улазница
Звезда вечерас у Драженовом дому игра резултатски небитну утакмицу против Цедевите, подсећа хрватски Индекс, јер је пролаз у четвртфинале и наставак такмичења раније осигурала.
Председник Звезде, Небојша Човић најавио је како ће на утакмицу у Загреб доћи између 500 и 1.000 навијача клуба којег води из Србије, Републике Српске и Словеније.
КК Цедевита је за Индекс демантирала такве изјаве, тврдећи да су гостима из Србије уступили тражених 15 улазница.
Додуше, уочи утакмице заискрило је између два клуба јер је Цедевита одлучила донирати приход од улазница за обнову Вуковарског водоторња, тешко оштећеном у рату почетком '90-их.
Такав гест изазвао је незадовољство београдског клуба, па су одлучили пријавити Цедевиту водству Евролиге.
Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА