Најновије

СТРАНКА "СЛОВАЦИ НАПРЕД": Пајтићу, жаљење није извињење, твоја изјава о Словацима четницима и перверзњацима је срамна!

БEOГРAД - Странка Словаци напред поручила jе вечерас лидеру ДС Боjану Паjтићу да jе и данас када jе изражавао жаљење поводом своjе раниjе увредљиве изjаве о Словацима, опет погрешио и поново поделио Словаке по политичкоj припадности.

Бојан Пајтић (фото: Јутјуб принтскрин)

"Господин Паjтић ништа ниjе схватио када jе данас изразио жаљење ако jе његова срамна изjава о поjединим Словацима да су 'четници' и њихов улазак у другу странку 'потпуно перверзним' некога увредила. Oбразлажући своjу изjаву опет jе погрешио и поново jе поделио Словаке, правдаjући се да jе он само мислио на Словаке коjи су у СНС. Значи Словаци коjи заступаjи другачиjу политичку опциjу, а не ону коjу заступа Демоктраска странка они немаjу право на своjе политичко опредељење?", упитали су у саопштењу из те странке. Своjим "(не)извињењем", како додаjу, Паjтић jе само потврдио да jе изговорио те срамне речи на рачун Словака на трибини у Падини. 
"Да ли то значи да председник ДС Боjан Паjтић и даље стоjи иза своjих речи? По свему судећи да, пошто не одустаjе да дели Словаке по политичкоj припадности, заборављаjући да по Уставу има свако право да по слободноj вољи се политички опредељуjе". "Странка Словаци напред поручуjе Паjтићу да жаљење ниjе извињење и сматрамо да делити срамне епитете на политичке неистомишљенике у 21. веку ниjе никако демократски и да jе супротно свим европским вредностима на коjе се Паjтић позива", додаjе се у саопштењу.
Паjтић jе данас у писаноj изjави за медиjе признао да ниjе имао право да оспори избор поjединим припадницима словачке заjеднице да подрже Српску напредну странку, те изразио жаљење ако се, како jе рекао, неко од припадника те странке из редова словачке заjеднице због тога увредио. 
Паjтић jе признао и да jе квалификациjа коjом jе  поjедине припаднике словачке заjеднице означио као "четнике" и "перверзњаке" била груба и додао да jе мислио да он на то има право. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА