Најновије

Амери шаљу војнике и тенкове у Естонију!

Амбасада САД у Талину саопштила је да Вашингтон намерава да у Естонију пошаље између 100 и 200 америчких војника и десет тенкова, чиме је потврдила информацију коју је у петак објавило финско Министарство спољних послова, јавили се естонски медији.

Амери шаљу војнике и тенкове у Естонију (Фото: novorosinform.org)

Раније је финска медијска кућа "Ланен медија" јавила да ће 9.000 америчких војника и 500 тенкова бити послати у Естонију и тамо остати за стално.
Америчка амбасада у Талину прецизирала је да ће број војника и технике ипак бити скромнији и износити до 120 војника и десет тенкова. - У складу са решењем америчког Конгреса, Естонија ће добити једну тенковску јединицу у којој се обично налази 100-120 војника, десет тенкова М1 "Абрамс", четири оклопна возила "Бредли" и машине за подршку. Естонија ће моћи да рачуна на додатне снаге подршке из те бригаде, теренску артиљерију, понтонске машине и извиђачке беспилотне летелице. Ова техника ће се у деветомесечној ротацији налазити у свим балтичким земљама у складу са њиховим потребама - објаснио је руководилац Одељења за војну сарадњу амбасаде САД у Талину потпуковник Вилијам Мекникол. Укупно ће САД послати једну бригаду - око 4.000 војника, због одржавања безбедности Источне Европе. САД ће, такође, послати технику и наоружање, 500 војних машина и око 100 тенкова. Ова техника биће распоређена у балтичким земљама, Пољској и другим земљама Европе. Амерички војници и оклопна техника стићи ће у Естонију у фебруару следеће године.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА