Најновије

КАО НА ФИЛМУ: Тројица рибара са пустог острва спасена захваљујући поруци на плажи! (ВИДЕО)

Када су њихов брод преврнули огромни таласи, тројица рибара завршила су на острву у Пацифику где су од палминих грана на плажи исписали реч "упомоћ".

Порука са пустог острва (Фото: Јутјуб)

Морнари су се упутили ка микронезијском острву Вено, али када су прешли 4 наутичке миље велики талас преврнуо је њихов брод.
Тројица бродоломника била су присиљена да по мраку препливају 3 километара до обале. Обалска стража била је алармирана да се они нису укрцали на авион на острву Чук, као што су и планирали. Четири брода са радарском опремом испловило је да пронађе изгубљене морнаре. Они су, комбиновано, за рибарима трагали 17 сати, а претражили су површину од 178 квадратних миља. "Наши комбиновани напори уродили су плодом, успели смо да их пронађемо", рекао је Вилијам Вајт, поручник из сектора Гуам. Тројица мушкараца провела су 3 дана плашећи се да неће видети своје пријатеље и породицу. Они су се налазили на Фанадик острву, то је само једно од 600 острва у Микронезији. Ипак, нису хтели превише да очајавају, те су одлучили да од палминих грана на плажи испишу реч "Хелп" (упомоћ), и то је 'упалило'. Наиме, посада америчког хеликоптера из Јапана, видела је необичну поруку на плажи и људе који машу својим прслуцима за спашавање. Они су одмах транспортовани су на острво Пулап. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА