Најновије

ЗАИНАТИО СЕ: Власник неће да прода Хитлерову жуту кућу, Аустрија прети - "Онда ћемо је одузети"

БРАУНАУ НА ИНУ - Министарство унутрашњих послова Аустрије разматра могућност да лиши приватног власника права својине на кућу у којој је рођен Адолф Хитлер, саопштиле су новине Оберестерајхише нахрихтен.

Хитлерова кућа у Браунау на Ину (фото: Јутјуб принтскрин)

Ради се о двоспратној кући породице Помер у Браунау ам Ину, у којој је 1889. године рођен будући фашистички диктатор. Министарство унутрашњих послова Аустрије од 1972. године је закупац куће, а затим је водило неуспешне преговоре са власником о куповини куће, наводи Оберестерајхише нахрихтен. Здање је коришћено као образовна установа и као градска библиотека, а након што су власти престале да је изнајмљују, у њему су се налазили атељеи и центар за људе са ограниченим потребама. Од 2011. године, зграда која може да се изнајми за 4.800 евра месечно је празна.
„Министарство је решило да размотри методе за експропријацију у оквирима одговарајућих правних поступака. Лишавање права својине је једини пут да се искључи коришћење куће у циљу националсоцијализма“, изјавио је представник за медије Министарства Карл Ханс Грундбек.
Власници куће би у случају експропријације добили компензацију, додао је Грундбек. 
Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА