Најновије

НЕДУ МУЧИ ДЕПРЕСИЈА: Лекари забринути због њеног тешког психичког стања!

Позната глумица опоравља се од повреда и ускоро би могла да буде отпуштена из болнице, иако још увек не постоји јасна прогноза опоравка. Породица и колеге негодују због инсинуација у појединим медијима.

Неда Арнерић (Фото: ЈуТјуб/Правда)

Глумица Неда Арнерић би за неколико дана могла да буде отпуштена из Ургентног центра, где је примљена 8. маја увече са преломом три пршљена услед пада са трећег спрата, али ће њен опоравак трајати месецима. Глумица је тренутно, како преносе Новости, изразито депресивна, али нема никаквих одложених компликација пада са терасе породичног стана у Дубљанској улици на Врачару. Иако лекари не желе да дају било какве прогнозе, према незваничним информацијама из Ургентног центра, глумица би у свој дом могла да се врати чим спадну отоци поломљених пршљенова: по једног вратног, грудног и лумбалног.
- Здравствено стање глумице је стабилно, нема никаквих компликација, а за опоравак су у овој фази најважнији добра фиксација и мировање, да би поломљени пршљенови срасли са што мањим последицама по здравље кичменог стуба - наводи извор из Ургентног центра. - Тек када спадну отоци, моћи ћемо да направимо прецизнију прогнозу опоравка, али засад је лечење конзервативно, што поред мировања и ношења мидера, подразумева само још аналгетску терапију, односно примену лекова против болова. О Неди се тренутно брину ортопеди. У први мах су консултовани и неуролози, али је прегледима установљено да она нема неуролошких повреда. Лекари су, међутим, тренутно више забринути због њеног психичког стања. Знаци депресије су и разлог што је глумица из Шока Б пребачена на Одељење трансплантације, где су бољи услови смештаја. Тако јој је омогућено и да буде сама у соби, што је за њу, у таквом стању, комфорније. - Глумица је изразито депресивна и у болници је тренутно више због таквог психичког стања него због повреда при паду, које ће бити саниране без агресивних метода у смислу хирургије - наводи извор из Ургентног центра. - Наравно, чека се и неки период да се физички опорави од пада, али у суштини овде је сада више превентивно. Недини пријатељи су у свакодневном контакту са њеним супругом, али постоји договор да је не узнемиравају и не посећују у болници све док породица не процени да је време за сусрете. Сви су, истовремено, недвосмислени у ставу да Неда и Милорад живе у дугом и хармоничном браку и веома су погођени инсинуацијама које се појављују у појединим медијима. 
После прелома три пршљена, са повредама које су при паду са трећег спрата, и према речима лекара, могле да буду много озбиљније него што јесу, опоравак Неде Арнерић трајаће минимум три-четири месеца, што укључује и рехабилитацију са физикалном терапијом. Могуће су и пропратне компликације са кичмом ако је при паду дошло до померања дискуса из међупршљенског простора. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА