Најновије

ЕУРЕКА: Убија 93% ћелија рака дебелог црева у року од два дана!

Рак дебелог црева је данас један од најраспрострањенијих облика рака међу мушкарцима и женама, али иако има пуно природних лекова који спречавају ову болест, медицински званичници и даље сматрају да нема довољно истраживања која подржавају те чињенице.

Кокосов орах (Фото: Pixabay)

Жалосно је то што науком данас доминира фармацеутска индустрија и што се највећи број истраживања финансира од стране фармацеутских компанија и што су она углавном усмерена на новчану добит, а не на здравље људи. Међутим, то не значи да се не спроводе сјајна и значајна истраживања која се објављују у истакнутим журналима.

Одличан пример тога долази са Универзитета у Аделејду у Аустралији, где су истраживачи открили да лауринска киселина (која чини 50% кокосовог уља) уништава преко 93% ћелија рака дебелог црева код људи након 48 сати третмана.

Интригантно је да је лауринска киселина отровала ћелије рака тако што је истовремено изазвала оксидативни стрес, притом знатно смањујући ниво глутатиона (који је потребан ћелијама рака да би се заштитиле од оксидативног стреса).

Експерименти су спроведени ин витро у Петријевим посудама, али и ин виво на пацовима, показавши једнак учинак.
Лауринска киселина се иначе налази и у мајчином млеку, а представља масну киселину која подржава имунис систем и има антимикробна својства.

Клиничке студије Америчког друштва за нутрицију су показале да масти у кокосовом уљу „могу бити корисне у лечењу и превенцији стања попут дијабетеса, остеопорозе, вирусних болести (мононуклеоза, хепатитис Ц, херпес…), болести жучне кесице, Хронове болести и рака“.

Доказано је да кокосово уље умањује нежељене ефекте хемотерапије и да побољшава квалитет живота пацијената оболелих од рака.

Жалосно је што фармацеутске куће не желе да финансирају даља истраживања о чудотворним ефектима ових природних компоненти. Извор: Супержена / Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА