Најновије

КО ЈЕ КУПОВАО ГЛАСОВЕ У ВОЈВОДИНИ: Пљуште оптужбе, полиција не одговара

Међусобне оптужбе, поткрепљене кривичним пријавама, због куповине гласова разменили су новосадски одбори Демократске странке и Покрета социјалиста. Оно шт је заједничко у оба случаја, јесте да није уследило разрешење које се очекује од полиције.

Да ли је и куповина крађа? (Фото: принтскрин)

ДС је данас затражио од полицијске управе Нови Сад да "коначно саопшти" шта је предузела у истрази поводом сумњи да су на изборима 24. априла куповани гласови.
У саопштењу се наводи да је та странка поднела пет пријава због сумње на трговину гласовима, али да и даље нису добили никакву информацију о томе шта је тим поводом предузето. "У свих пет случајева полицији су достављени подаци о месту, времену и људима за које се сумња да су куповали гласове, као и фотографије и бројеви регистарских таблица возила за која се верује да су коришћена у трговини. Полиција је дужна да саопшти шта је предузела како би утврдила истину о информацијама о трговини гласовима", наводи се у саопштењу. Демократе, стога, закључују да је ћутање полиције доказ да на изборима није било све чисто и да процене о препродаји око 30.000 гласова у Новом Саду нису без основа.

СНС: Управо ДС патентирала куповину гласова

"Највећи губитници избора, представници листе која је до ногу потучена у Новом Саду, повампирили су се и на сваки начин траже оправдање пред малобројним бирачким телом за изборну катаклизму која их је задесила", саопштено је из Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду. "Анонимни кандидат за градоначелника, у очајничком покушају да политички преживи у својој странци, заборавио је да је управо Демократска странка у Новом Саду патентирала куповину гласова као вид политичке борбе. Они који су шеснаест година уништавали животе грађана Новог Сада и Војводине, 24.априла су од народа добили одговор какав су заслужили", тврде напредњаци.

Огласили се и Вулинови

Покрајински одбор Покрета социјалиста саопштио је данас да два месеца чека одговор државних органа поводом, како тврде, доказане куповине гласова од стране активиста Демократске странке у Вајској и Селенчи. Покрет тврди да су активисти те странке делили Ромима прехрамбене производе, како би гласали за ДС. Тврдње образлажу тиме што су, како пише у саопштењу, још 15. марта на конференцији за штампу изнели материјалне доказе да је дан раније, на адресу кандидата ДС за одборника у СО Бач Зорана Петровића, допремљена већа количина прехрамбених пакета који су дељени становницима ромске националности, као и да је у отпремницама које су пратиле пакете стајао назив непостојеће Канцеларије за инклузију Рома - Вајска. Десет дана касније, пише у саопштењу, у насеље Селенча је истим возилом допремљена још једна већа количина прехрамбених пакета. Покрет је тада саопштио да у Вајској не постоји Канцеларија за инклузију Рома чији се назив као примаоца пошиљке налазио на отпремницама, чиме је, према наводима, показано да се "на тим истим отпремницама уместо печата лажног примаоца фантомске Канцеларије за инклузију Рома - Вајска, налази печат Удружења 'Ромкиње Бача'". "Доказали смо да је 350 прехрамбених пакета упућено на адресу Петровића, као и да се на коверти са отпремницама која је дата возачу камиона уместо назива и адресе фантомске Канцеларије за инклузију Рома - Вајска, налазило име и презиме Петровића, његова адреса и број мобилног телефона. Сви докази су изнети јавно, али још немамо сазнање шта је учињено по питању ове очигледне куповине гласова од стране ДС-а", закључује се у саопштењу ПС-а. Извор: агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА