Најновије

СЛЕДЕЋА МЕТА ИНТЕРПОЛ: Американци јасни на седници СБ УН о Космету

Представник САД-а на данашњој седници Савета безбедности Уједињених нација о Косову позвао је Београд и Приштину да без одлагања примене бриселске споразуме укључујући споразум о ЗСО заложивши се такође за пријем Косова у Интерпол и смањење буџета Унмика.

СБ УН (Фото: Википедија)

Он се захвалио се такозваној "косовској полицији" на борби против тероризма, рекавши да је она била предуго искључена из међународне полицијске заједнице и затражио њено укључивање у Интерпол. "Мали корак ка партнерству Косова с Интерполом је у нашем заједничком интересу", казао је амерички представник. Он је затражио од Београда и Приштине да без одлагања примене споразуме постигнуте у оквиру дијалога под окриљем ЕУ, укључујући оне о телекомуникацијама и Заједници српских општина (ЗСО). Амерички амбасадор је оптужио Савет безбедности да живи у прошлости и казао да његова држава подржава захтев за смањење буџета Унмика којим би ова мисија била смањена, као и да Вашингтон тражи да се о извештајима генералног секретара УН од сада расправља на сваких шест, а не на свака три месеца. "Морамо да признамо оно што признајемо свака три месеца, да је мандат Унмика највећим делом испуњен, сада је време да се озбиљно смањи његово присуство и ми подржавамо захтев за смањење буџета Мисије УН", навео је амерички представник који је у излагању казао и да би део садашњег људства мисије УН на Косову могао да се искористи у другим деловима света.
Он је истакао да је Вашингтон срећан због мирне промене власти у Приштини и подсетио на потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању ЕУ са такозваном "републиком" Косово. "То је огромна прекретница која ће утицати на привреду и животе људи на Косову", рекао је представник САД у СБ УН и додао да, везано за економију, управа у Приштини има још много озбиљног посла у вези са корупцијом и незапосленошћу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА