Најновије

Објављени тајни подаци о губицима украјинске војске у Донбасу (ФОТО)

За две године рата украјинска војска је изгубила 50% самоходне артиљерије, 52% оклопних јединица, 37% ракетних лансера, 29% тенкова и 56% пешадијске технике различитих модела.

Фото: novorossy.ru

Ове податке је, позивајући се на изворе у украјинским војним структурама објавио бивши посланик украјинског парламента Алексеј Журавко, преноси Политнавигатор.
Према његовим речима највише жртава у редовима украјинске војске није из западне Украјине која је све ово започела на "Мајдану" него међу рускојезичним становништвом централне, источне и јужне Украјине.
-Скоро сви националисти из западне Украјине, из Лавова, Ивано-Франковска, и  Тернопоља су мирно али масовно побегли у Пољску, а неки чак и у Русију а ми смо почели међусобно да се убијамо. Погледајте само табелу украјинских губитака и кажите ми зашто нам све ово треба? Мрзим али разумем такозвану владу и председника њима они се руководе баналним разлозима као што су лична моћ и новац али зашто нама све ово треба?- пита се Журавко.

-Зашто би на пример сељак из Киривоградске области имао разлог да се бори против истог таквог сељака из Доњецке или Луганске области? То не могу да разумем- рекао је Журавко.
Извор: srb.news-front.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА