Најновије

РАТ НА СРПСКОМ ДВОРУ: Карађорђевићи закрвили због мртвог кнеза!

Рат у породици Карађорђевић траје, а овога пута сукоб између принцезе Јелисавете и престолонаследника Александра Карађорђевића избио је због сахране преминулог кнеза Александра (92)!

Александар и Јелисавета Карађорђевић (Фото: Јутјуб/Правда)

Принцеза не одустаје од оптужби да је српски престолонаследник крив што ће њен покојни брат бити сахрањен у дворишту цркве на Опленцу, а не у породичној гробници. Док наследник престола Србије тврди да су такве изјаве само плод жеље за саморекламирањем. Прашину је дигла изјава принцезе Јелисавете у којој је оптужила престолонаследника Александра Другог Карађорђевића да је забранио сахрану тела кнеза Александра у породичној крипти, где почивају остали чланови српске династије, и да ће због такве одлуке његови посмртни остаци бити положени у дворишту цркве на Опленцу. Из извора блиских престолонаследнику Александру недуго затим стигла је информација да је он јако љут на Јелисавету због оваквих изјава, јер је све учинио да се испоштује последња воља кнеза Александра. - Престолонаследник је љут на Јелисавету и сматра да овим изјавама само жели да скрене пажњу на себе и да се самопромовише. Он је одмах по сазнању да је кнез Александар преминуо позвао његову супругу Барбару и понудио јој помоћ око сахране и допремања тела, али је кнежева супруга инсистирала да све детаље у вези са сахраном организује породица и нико други - каже извор из кабинета престолонаследника.
Према документу из архиве Задужбине Краља Петра на Опленцу, види се да је последња воља кнеза Александра била да почива у својој гробници изграђеној на Опленцу, за чију изградњу је још 2011. ангажовао фирму 'Архитектура дизајн студио'. Како кажу у кабинету кнеза Александра, "он је изразио жељу да буде сахрањен у посебној гробници, како би могао да почива поред своје супруге". Кнез Александар је, наводно, своју последњу жељу увек образлагао речима да ће га "лакше људи мртвог обићи у порти (дворишту) цркве на Опленцу, негу у мрачној крипти породичне гробнице Карађорђевића". Принцеза Јелисавета поновила је своје тврдње да је за сахрану кнеза Александра крив престолонаследник Александар. - Понављам, у крипти Карађорђевића има пуно места, али Александар не да да се мој брат сахрани у породичној гробници. Ја се са том одлуком нећу никада помирити - рекла је Јелисавета. Кнежево тело стиже у среду у Србију, а сахрана његових посмртних остатака обавиће се у петак, од 10.30 часова. Сахрани ће поред престолонаследника Александра присуствовати и принцеза Катарина Прва и принц Петар, којег је крстио покојни кнез Александар, а са двора су скинуте све заставе у знак жалости.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА