Најновије

ОПЕРАЦИЈА "ВРХ КОПЉА": Нова гомила НАТО трупа долази на исток Европе!

Иако самит НАТО земаља по питању јачања војног присуства на истоку Европе тек треба да се одржи, челници Алијансе већ су одредили пет нових батаљона који ће се прикључити присутним трупама на већ пребукираном простору прибалтичких држава.

НАТО трупе (Фото: nato.int)

НАТО разматра могућност распоређивања новог међународног војног контингента у балтичким земљама, изјавио је данас Јенс Столтенберг. Генерални секретар западне војне алијансе истовремено је открио да се размишља о "неколико батаљона", али да одлука о њиховој дислокацији још није донета.
НАТО на свом самиту у јулу у Варшави треба да утврди концепцију ширења своје инфраструктуре и војног потенцијала на Истоку Европе. Та операција већ је добила име 'Врх копља'. Незванично се барата са "пет елитних батаљона" који ће бити постављени уз западне границе Русије. Међутим, чак и амерички војни експерти признају да је та концепција бесмислена јер би ти батаљони били уништени пре него што би алијанса стигла да им - у првим данима евентуалног рата са Русијом - пошаље помоћ. Шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров, оценио је да је те батаљоне издејствовала русофобска мањина у алијанси која настоји да је мобилише на антируској основни. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА