Најновије

ТРАЖЕ КАЗНУ ЗА НОВАКА: Ђоковић на удару навијача уочи Ролан Гароса због сукоба са судијом

Најбољи играч света Новак Ђоковић могао би да буде ретроактивно кажњен због тога што је имао физички контакт са судијом Карлосом Бернардесом током четвртфиналног дуела на Мастерсу у Риму против Рафаела Надала.

Фото:Јутјуб

Ђоковић је при резултату 4:2 за Надала у првом сету и 40:30 на свом сервису оштро реаговао када је главни судија меча досудио поен за Шпанца. Ђоковић је протествовао јер је тврдио да је лопта изашла у аут.
Бернардес је сишао са столице и приликом расправе спустио руку толико ниско да је практично оштетио постојећи траг на шљаци, што се Новаку није допало па га је у једном тренутку одгурнуо са поруком да то не ради.
Ако би се стриктно поштовала прописана правила Ђоковић би заиста требало да буде кажњен.
"Играчи не смеју да да имају било какав физички контакт са било којим званичним лицем, противником или навијачем. Кршење овог правила кажњава се новчано до 10.000 америчких долара за сваки прекршај појединачно", пише у правилима АТП.
Стога се у тениским круговима повела велика полемика да ли треба казнити Ђоковића. Јасно је да српски тенисер није имао никакве зле намере, али навијачи његових ривала очигледно користе сваки повољан тренутак да деконцентришу најбољег светског тенисера и наруше му углед.
Није им битно ни то што се касније утврдило да је Новак Ђоковић био у праву, односно да је лопта заиста била у ауту. Извор:Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА