Најновије

ЕУ НА РУБУ ПРОПАСТИ: Клинтонова је опасна по свет

Лидерка Националног фронта Марин Ле Пен оценила је да је Европска унија на ивици пропасти јер се руше њена два главна стуба - Шенген и еврозона.

Марин Ле Пен (Фото: Јутјуб)

Такође, сматра и да би победа Хилари Клинтон у трци за председника САД значила "опасност по мир у свету".
Ле Пен је у интервјуу за "Раша тудеј" упозорила и да би се Унија распала ако би је Француска напустила.
"Два стуба на којима је ЕУ утемељена - Шенген и еврозона - у процесу су пропадања. Те две зоне су у својеврсном суноврату у којем су данас спремне на све у покушају да спрече крах Уније", рекла је Ле Пен. 
Она је уверена и да није питање да ли ће се ЕУ распасти, већ је само питање када ће се то догодити, уз оцену да тај блок "сија светлошћу угашене звезде" док њени лидери играју на карту времена што, како каже, кошта милијарде. 
То, према њеним речима, показује претња казном од 250.000 евра земљама које одбију да приме мигранте. 
"Претње и уцене, које ЕУ сада систематски користи, јесу пре свега огроман проблем слабости", рекла је лидерка француске крајње деснице, додавши да Унија користи имигранте као средство за смањење трошкова кад је реч о радној снази широм 28-чланог блока. 
Ле Пен у интервјуу руском каналу оцењује и да је Хилари Клинтон "најопаснији" амерички председнички кандидат по Француску јер је, како наводи, бивша америчка државна секретарка повезана са читавим низом америчких одлука које су свет гурнуле у хаос. 
Лидерка ФН изражава уверење и да ће Хилари Клинтон наставити са таквом "деструктивном политиком, политиком сукоба и заточивања Европе у слепи атлантицизам, што представља опасност по мир у свету.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА