Најновије

НИШТА ОД СУСРЕТА: Николић ипак не зове Шешеља!

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић ипак неће имати консултације са свим носиоцима листа које су прешле цензус и ушле у парламент, јер га је лидер Српске напредне странке Александар Вучић убедио да има већину за формирање Владе Србије!

Још увек ништа од сусрета очи у очи (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Томислав Николић испоштоваће Уставна начела и писмом обавестити остале носиоце изборних листа да ће мандат за формирање Владе Србије поверити Александру Вучићу, јер га је убедио да његова листа има апсолутну већину у парламенту.

- Председник Николић ће послати писмо свим шефовима странака које ће бити део новог сазива Скупштине Србије у коме ће их обавестити да ће мандатар бити Александар Вучић и позвати их да уколико лидери осталих листа сматрају да је потребно да имају консултације с председником могу то и да учине.

Начин евентуалних консултација с председником, ако нека од листа сматра да то заиста треба да учини, изабраће сама, да ли ће то бити лични сусрет, телефоном, и сл. Углавном Устав Србије биће поштован - каже саговорник.

"Председник Николић ће у складу са Уставом члан 112. став 3. саслушати мишљење представника изабраних, изборних листа и након тога, предложити Скупштини Србије, кандидата за председника Владе", саопштили су из кабинета председника Србије.

Председник Српске напредне странке Александар Вучић рекао је након обављених консултација са председником Томиславом Николићем да је на питање шефа државе да ли има већину одговорио да мисли да има, мада је нагласио да се то не може засигурно знати пре гласања у парламенту.

Вучић је истакао да постоји могућност да представници неке друге листе дођу на консултације код председника и кажу да имају већину, те да ће онда на шефу државе бити да одлучи коме ће дати мандат.

- Влада би требало да буде формирана почетком јуна, пре посете кинеског председника - најавио је Вучић.

Војислав Шешељ рекао је да ће тек када добије позив за консултације одлучити да ли ће на њих и ићи.

- Кршење Устава било би уколико Николић мандат повери Вучићу без консултација са осталим листама и у том случају треба га позвати на одговорност - каже Шешељ. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА