Најновије

СВЕТ БРУЈИ О ОВОМЕ: Кина продаје људско месо као храну?!

Кинеске власти демантовале су информације да месо преминулих особа обрађују и пакују у конзерве, које потом продају на афричком тржишту.

Месо (Фото: pixabay.com)

Након што се на друштвеној мрежи Фејсбук појавила информација да Кинези продају људско месо као храну, свет се дигао на ноге.
Уз образложење да Кинези више немају где да сахране своје мртве, неко је на Фејсбуку пустио "буву" да се људско месо касапи, меље, а потом конзервира и продаје као храна на тржишту Африке.
Да би поткрепио своје тврдње, корисник Фејсбука је уз статус поставио и фотографије на којима се види тело човека коме је одрана кожа како лежи на столу у фабрици меса, док је око њега на кукама окачено говеђе месо.
Многи су у почетку ово схватили као шалу, али је онда је један медиј у Замбији, позивајући се на "поуздане изворе" у фабрикама меса, написао да је ова информација тачна и све је отишло "дођавола".
Због ових напада бурно је реаговао амбасадор Кине у Замбији.
"Локални таблоид шири неистине! Тврде да вам Кина уваљује људско месо као говедину. То је нечувено! То је неистина", грмео је амбасадор додајући да је неко све ово осмислио да би нарушио вишедеценијске добре односе Замбије и Кине.
Полиција спроводи истрагу, а у међувремену је установљено да су фотографије које су постављене на Фејсбуку уствари фотографије из видео-игрице које су додатно обрађене у фотошопу.
Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА