Најновије

СКАНДАЛ: Станислава Пак тврди да јој је претио аналитичар Драгомир Анђелковић!

БЕОГРАД - Станислава Пак, саветница председника Србије, у изјави за Н1 је рекла да јој је аналитичар Драгомир Анђелковић претио путем СМС порука. Анђелковић негира наводе саветнице председника Србије.

Препуцавање (Фото: ЈуТјуб монтажа)

Пак је у изјави за Н1 рекла да је повод за, како каже вређање, била изјава Анђелковића у којој је рекао "да је председник у нервози кренуо у кампању за председничке изборе."

"Он је рекао да сам ја ниског интелектуалног нивоа, да сам испразна плавуша коју је прегазило време. Да нећу имати шта да радим након овог председничког мандата, и да се грчевито борим да одржим Николића на власти зато што сам свесна да ћу у будућности радити нешто на пијаци", рекла је Пак.

Она додаје да је било и претњи.

"Да не користим те изразе који су коришћени у тим порукама. Имала сам разговор са господином Анђелковићем поводом његове изјаве где је изнео низ неистина. Желела сам да ми каже у чему је проблем који је настао са тиме, где је рекао да је председник у некаквој нервози кренуо у кампању, што није тачно. Он је изнео своју кандидатуру пре једно месец дана, и сасвим нормално обавља свој посао", рекла је Пак. Анђелковић: Није било никаквих претњи! Н1 је контактирао аналитичара Драгомира Анђелковића, који каже да он није претио саветници председника Станислави Пак, него да је она њега позвала и напала право на његов лични став.

"Никакве претње госпођа Станислава Пак од мене није добијала. Добила је одговор да је непримерено функцији саветника да се меша у ставове аналитичара, новинара и других. То је противно демократским вредностима. Она се мени јавила телефоном и директно вршила притисак на мене због неких мојих изјава које се нису свиделе њој или кабинету председника. Ја се надам да је то њен индивидуалан потез, а не да је добила такав задатак. Јер кад би то било у питању заиста би било погубно за демократску културу Србије", рекао је Анђелковић.

На питање новинарке Н1, да ли је истина оно што тврди Пак, да ју је "назвао испразном плавушом ниском интелектуалног нивоа", он каже да то што су они рекли у приватној комуникацији није од значаја.

"Мислим да је суштинско питање за вас као независну телевизију да ли саветници председника зову људе који су на јавној сцени, да ли врше на њих притисак да иступају на одређени начин, или су љуте што су нешто рекли", навео је Анђелковић. Извор: Правда / Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА