Најновије

ВУК ИЗАЗВАО ХАОС У КОАЛИЦИЈИ: Косово је независна држава и Србија треба то да прихвати!

БЕОГРАД - „Косово је независна држава и Србија треба то да прихвати“, овом изјавом лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић поново је узнемирио српску јавност, а његова изјава додатно добија на тежини када се зна да је његова странка ушла у парламент у коалицији са владајућом СНС, која је противник независности Косова!

Вук Драшковић (Фото: Јутјуб)

Драшковић је у интервјуу за недељник „Експерс“ на питање да ли се залаже за признавање Косова, рекао да независност Косова признаје огромна већина чланица ЕУ и УН, да „поштује ту реалност“, коју није сам скривио, већ је то учинио Слободан Милошевић.

- Косово је независно, Косово је држава. Свиђало се то српским аутистима или не. Нема нимало моје кривице у тој истини, осим кривице да сам крив због тога што не поричем истину - рекао је Драшковић. Он се заузео да Србија, по угледу на послератну Немачку, мора да осуди политику злочина и пораза, да не сме да је правда било чиме и да нова политика мора да одбаци све што релативизује или негира злочине режима Слободана Милошевића.

Та изјава изазвала је чуђење и осуду свих људи који су у Влади Србије, а Драшковићу се озбиљно љуља и опстанак у коалицији са Српском напредном странком.

- Драшковић је претерао. То су његове паушалне оцене које нису за коментар. Ипак, овакви ставови, који су у директној супротности са ставовима Владе Србије, могли би да угрозе његов положај и опстанак у коалицији са СНС-ом - каже добро обавештен саговорник близак Влади Србије.

Подсетимо СПО је и на овим изборима, као и на претходним, у Скупштину Србије ушао захваљујући чињеници да се нашао на листи Српске напредне странке, а када је реч о сарадњи са СНС-ом, Драшковић је изјавио „да је још 2012. године подржао Александра Вучића због његовог стратешког опредељења да су европске интеграције једини разумни пут Србије у будућност“.

Јадранка Јоксимовић, министарка задужена за евроинтеграције и функционер СНС-а, осуђује речи Вука Драшковића и за њих каже да их је изговорио „неразуман човек“.

- Став Србије је јасан, ми не признајемо независност Косова, а прихватили смо и активно радимо на томе да се нормализација односа успостави и побољша због бољег и сигурнијег живота наших људи. Увек ме изненади да постоје гласови у Србији који и поред чињенице да бројне земље у свету нису признале независност Косова, па ни 5 чланица ЕУ, показују такву врсту неразумевања свих напора које као земља и народ улажемо да, колико год то било тешко, заступамо на јединствен начин овако важна политичка питања, о којима се све државе у свету са сличним проблемима боре на себи својствен начин, каква год била лична виђења - рекла је Јоксимовићева.

Александар Вулин, министар рада и социјалне политике, каже да политику у Србији води Александар Вучић и да то лидер СПО мора да схвати. - Косово је Србија, а тако ће и бити. У нашој земљи политику води њен премијер Александар Вучић, а не Вук Драшковић. Све док је тако, нема потребе да се изјаве лидера СПО коментаришу - рекао је Вулин.

Лидер СПО Вук Драшковић осим тврдњи да је Косово независно, истакао је да Србију није бомбардовао НАТО 1999. године, већ Слободан Милошевић и да Србија непријатељство према САД и НАТО упркос бомбардовању треба да преокрене у пријатељство. - Не само то, него сва непријатељства која је произвео тај режим да преокрене у пријатељства - рекао је Драшковић. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА