Најновије

ВУЛИН У БУЈАНОВЦУ: Србија не заборавља пале борце у рату против тероризма

У месту Српска кућа код Бујановца данас је освештан споменик 21 српском полицајцу, који су страдали у борби против терориста и Копненој зони безбедности, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин истакао је да они нису и не могу бити заборављени.

Вулин (Фото: Јутјуб)

- Учествујући у ратовима које није повела и које није изазвала, Србија је научила која је цена слободе и управо зато цени мир и чува успомену на ове људе, па ни они, као ни њихове породице, неће никад бити заборављени рекао је Вулин, који је са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и министром одбране Зораном Ђорђевићем положио венце палим борцима.
Вулин је истакао да држава у времену иза нас није увек била праведна према страдалим припадницима безбедносних снага Србије, који су своје животе положили за очување територијалног интегритета и уставног поретка државе, и да је умела да окрене главу и да не мисли на њих и њихове породице. - То се заувек завршило. Наше поштовање према овим људима је безмерно и саучешће њиховим породицама мора бити јасно изражено - рекао је Вулин и додао да Србија цени то што су се ти људи одазвали позиву земље.
Држава Србија, према његовим речима, доказује да је држава тако што води рачуна о свима онима који су на њен позив бранили уставни поредак и територијални интегритет земље.
- Србија добро зна шта је вредност слободе баш зато што има и зато што је имала такве борце - истакао је министар.
Спомен-обележје за погинуле припаднике МУП-а Републике Србије првобитно се налазило изнад села Лучане у општини Бујановац, а у јулу прошле године споменик је премештен на гробље у порти цркве Свети Јован Богослов. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА