Најновије

ФОРМИРАЊЕ НОВЕ ВЛАДЕ ПО ЖЕЉИ СТРАНАЦА: Америка гура Зорану Михајловић

БЕОГРАД - Актуелна вицепремијерка Србије Зорана Михајловић још нема сигурно место у новој Влади Србије, али њу у министарској фотељи жарко жели да види амбасадор САД Кајл Скот, који је ту своју жељу пренео у директном разговору лидеру напредњака и мандатару Александру Вучићу.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Кајл Скот у дану када је предао честитке Џона Керија, државног секретара Америке, Александру Вучићу, поводом убедљиве победе СНС-а на изборима, имао је у згради Владе, у Немањиној 11 сусрет „очи у очи“ са Зораном Михајловићевом.

- Амбасадор Скот је пре сусрета са премијером Србије свратио до канцеларије Зоране Михајловић, потпредседнице Владе Србије, где се задржао око сат времена, а њихов разговор обављен је иза затворених врата. После се амбасадор упутио на састанак са Александром Вучићем, коме је у неформалном разговору пренео своју жељу да Зорана Михајловић и даље буде део Владе, јер, како је рекао, с њом има одличну сарадњу - каже добро обавештени извор из Владе Србије.

Потпредседница Владе и министарка саобраћаја позната је као особа која има изванредне односе са дипломатама из САД, а и бивши амбасадор Америке у Београду Мајкл Кирби није крио да је у пријатељским односима са Зораном Михајловић. По свему судећи, функционерка напредњака добре односе остварила је и са новим амбасадором Скотом, који је одмах пожелео да с њом као министром и даље сарађује.

Зорана Михајловић није желела за медије да коментарише да ли остаје или не део Вучићевог тима у Немањиној 11, само је кратко прокоментарисала:

- Дозволите прво да чујемо програм, па да причамо даље - рекла је још актуелна министарка саобраћаја. Она, ипак, није желела ни да потврди, а ни да демантује сазнања да је Кајл Скот тражио да она остане у Влади.

Жеља америчког дипломате још једна је потврда приче о жељама Москве и Вашингтона да у Влади Србије виде „своје људе“, а тако се спекулише да је осим Зоране Михајловић и Кори Удовички једно од имена са списка „пријатеља Америке“.

Више није никаква тајна да званична Москва жели да види социјалисте у Влади Александра Вучића и због тога је поново све извесније да ћемо на месту министра спољних послова или одбране видети лидера СПС-а Ивицу Дачића, док ће Душан Бајатовић остати на челу „Србијагаса“.

Аналитичар Бранко Радун рекао је да је поред интереса Русије и САД за формирање Владе, све израженије интересовање Немачке и Турске, те се у том светлу може посматрати и најављен улазак у власт Муамера Зукорлића. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА