Најновије

МИЛОВА БРУКА: Ђукановић ударио на Србију и Српску православну цркву

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Мило Ђукановић, на дан обележавања 10 година независности, ударио је на Српску православну цркву!

Мило Ђукановић (Фото: nato.int)

- Црна Гора плаћа цену од трагичног краја Првог светског рата, кад јој је Србија анектирала територију и кад је укинута Црногорска православна црква. Од тада Српска православна црква води рат против независне црногорске државе и наставља с тим и након што су грађани Црне Горе направили свој избор. Вредно пажње је што СПЦ истрајава на томе и након става Владе Србије - рекао је Ђукановић у интервјуу за један црногорски портал.

Он је истакао да је главни ослонац противницима НАТО у Црној Гори СПЦ.

- Она је била велики противник независности Црне Горе. Срамотне су биле њене тврдње да Црна Гора не може сама зато што је мала и да због тога треба да остане „у браку са Србијом“ и да ради за руске интересе - оценио је Ђукановић.

Академик и песник Матија Бећковић каже да је ово, у ствари, само десет година Монтенегра.

- Монтенегро слави десет година независности, а Монтенегро није ни држава, ни независна, ни Црна Гора. Ни Црногорци, ни Црна Гора се нису одвојили - каже Бећковић.

Обележавању Дана државности Црне Горе, поред домаћина, председника Вујановића и премијера Ђукановића, присуствовао је и председник Европског савета Доналд Туск и шеф словачке дипломатије Мирослав Лајчак. Од српских званичника нико се није појавио на прослави.

Црногорски председник Филип Вујановић јуче је у Милочеру угостио председнике Албаније Бујара Нишанија и самопрокламоване државе Косово Хашима Тачија.

Ђукановић се у свом обраћању на централној свечаности осврнуо и на 1999. годину:

- Та година била је од пресудне важности за избор независног црногорског пута. Такав значај даје јој одлука о неприхватању самоуништавајућег сукоба с НАТО, као и друга, донесена неколико месеци касније, о увођењу немачке марке као средства плаћања. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА