За подлогу вам требају следећи састојци:
– 150 гр млевеног кекса
– 50 гр млевених лешника
– једна кашика Нутеле
– 80 мл пуномасног млека
Крема добијена од сира
– 500 гр несланог сира
– 250 мл слатке павлаке
– једна кашика меда – 8 гр желатина
За крему
-125 гр Милка нугат чоколаде
-1 дл павлаке и по жељи посути орашастим плодовима.
Припрема:
Све састојке измешати руком, претходно добро самељите лешнике.
Требате добити масу која није гњецава, по потреби додати или млека или кекса, уколико је потребно да смеса буде уредна.
Руком утиснути масу по дну калупа. Поравнати. Прекрити целофаном да се не суши док се припрема крема од сира.
Желатин измешати са 6 кашика воде.
Сир, мед и слатку павлеку миксером умутити. Желатин отопити на слабој ватри, ставити 4 кашике смеше од сира, загревати и мешати док не постане течно.
Улити у танком слоју у осталу смесу од сира, добро умутити миксером и прелити преко кекса.
Када одстоји у фрижидеру нанети чоколаду отопљену у микроталасној коју сте измешали са киселом павлаком.
Извор: coolinarika.com