Најновије

Пушков: Порошенко треба да одговара за трагедију у Одеси

Председник Украјине Петро Порошенко треба да поднесе извештај пред Саветом Европе за одсуство одговорних за догађаје 2. маја 2014. године у Одеси, а не да захтева да се појача притисак на Русију, изјавио је председник комитета за међународне послове Државне думе Русије Алексеј Пушков.

Алексеј Пушков (Фото: topwar.ru)

Раније су Порошенко и генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд разматрали ситуацију у вези са чланом забрањене у Русији организације Меџлис кримско-татарског народа Илмијем Умеровим, у погледу којег су на Криму покренули кривични поступак за јавне позиве за кршење територијалног интегритета земље. Украјински лидер је затражио да се појача притисак на Москву.
„Пре него што захтева од Савета Европе да појача притисак на Русију, Порошенко мора да поднесе извештај за одсуство оних који су одговорни за масакр у Одеси", написао је Пушков на свом твитер налогу.
​Након државног пуча у Украјини активисти „антимајдана" у знак протеста су поставили шаторе на Куликовом пољу у Одеси. Другог маја 2014. године у подручју Грчког трга почела је туча између активиста „антимајдана" са једне стране и фудбалских навијача „Ултраса" из Харкова и Одесе, као и радикала „евромајдана" — са друге.
Велика туча је завршена ликвидацијом шатора и паљењем Дома синдиката у којем су се сакрили представници „антимајдана". Жртве конфликта су биле 48 особа, док је више од 250 људи рањено.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА