Најновије

ЏАЈИЋ: Звезда је највећа жртва рата у СФРЈ!

Најбољи српски фудбалер у 20. веку Драган Џајић изјавио је да је рат у некадашњој СФРЈ спречио Црвену звезду да дуго влада европским клупским фудбалом.

Драган Џајић (Фото: Јутјуб)

Џајић је у разговору за AFP, поводом 25 година од Звездине титуле шампиона Европе у Барију и победе против Олимпика из Марсеља истакао да је план који је направљен подразумевао дугу владавину.
"Титула из Барија требало је да буде само почетак. Дуго смо стварали шампионски тим, имали смо јасан план, рецимо већ договорен трансфер Давора Шукера. И онда се све срушило за један дан. Ниједна компанија није изгубила због рата колико Звезда", присетио се Џајић, тадашњи спортски директор црвено-белих.
Према његовим речима, у Звезди се никада није гледала националност играца, него само квалитет, а AFP подсећа да је шампионски трофеј у Барију донео Македонац Дарко Панчев и да су играли Хрват Роберт Просинечки, Црногорац Дејан Савићевић, Рефик Шабанаџовић из БиХ, Срби капитен Стеван Стојановић, Синиша МИхајловић, Владимир Југовић, Драгиша Бинић.... Извор:Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА