Најновије

КОЕН УПОЗОРАВА: На руској граници има више НАТО војника него што је било немачких 1941!

Према речима професора Стивена Коена, америчког стручњака за руске студије на Принстон универзитету и Универзитету у Њујорку, на руској граници никада није било толико војника и да их сад има и више него што је било немачких војника приликом инвазије 1941. године.

НАТО у Грузији (Фото: Sulekha.com)

"Посматрамо нагомилавање америчких и НАТО снага на руској граници већ око месец дана", рекао је Коен и додао да никада није виђено толико нагомилавање војске на руској граници, па чак ни за време инвазије на Совјетски савез 1941. године. Коен напомиње да је Русија оправдано забринута због стратегије и потеза Алијансе. Подсећајући на постављање ракетног штита у месту Девеселу у Румунији и најаву отварања још једног таквог постројења у Пољској, због чега је Москва оштро реаговала, Коен упозорава да би се овај штит могао користити и у друге сврхе, а не само дефанзивне, као што то упорно тврди НАТО. "Све може да се користи за напад. Лаже вас онај ко каже другачије", нагласио је.
Руски званичници и стручњаци такође преиспитују да ли је рационално правити штит који ће наводно штитити Запад од иранских балистичких пројектила, иако Техеран уопште не представља претњу ни по једног суседа. "Иран није права мета. Већина одбрамбених штитова је уперено ка Русији", напоменуо је аналитичар. Професор Коен је још раније упозоравао да је политика Вашингтона према Русији прави разлог скорашњег захлађења односа између ове две светске силе. Он сматра да овај тренд постаје све опаснији.
"Да ли се крећемо ка правом рату са Русијом? Ако су заиста спремни да уђу у рат са Русијом, онда су стварно луди. Просто је немогуће да у случају рата са Русијом на руској граници не би дошло до примене нуклеарног оружја", закључио је професор Коен.
Извор: globalresearch.com/webtribune.rs/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА