Најновије

ТРАМП ПРЕСТИГАО ХИЛАРИ! Да ли је на помолу неизвесна трка за Белу кућу?

Према подацима објављеним на сајту ““RealClearPolitics” (RCP) који приказује просек актуелних националних анкета које се спроводе у САД, урађено је истраживање у коме је Американцима постављено питање - кога би радије изабрали за председника од двоје кандидата Хилари Клинтон или Доналда Трампа?

Доналд Трамп (Фото: donaldjtrump.com)

Резултати су показали да је Трамп престигао некадашњу прву даму за 0,2 одсто, што можда јесте мала, али врло значајна предност. Чак су и поједини аналитичари у RCP нагласили да је можда дошло време за панику.
Резултати последњих шест председничких избора у САД показују да су 31 држава “сигурне”, однсно да традиционално гласају за исту странку. Стога се већина фирми за испитивање јавног мњења фокусира на такозване “свинг” државе које могу да превагну резултат попут Аризоне, Флориде, Северне Каролине, Охаја и Западне Вирџиније. Досадашња истраживања показала су да тренутно ниједан кандидат нема значајну предност у тим државама, па противници Трампа могу још мало да сачекају са паничарењем.
Како истраживања показују трка ће свакако бити врло неизвесна. Анкете су само део тога. Демократе које мисле да ће Клинтонова против Трампа остварити лаку победу, сами себе заваравају. Треба рећи да је Обамин рејтинг опао, а амерички гласачи имају тенденцију да бирају исту партију три пута заредом уколико је претходни председник био популаран, што указује на могућност веће популарности Републиканаца.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА