Најновије

УСТАЛА ПОДГОРИЦА: "Сада је сигурно да нас нико не може зауставити!" (ФОТО/ВИДЕО)

Демократски фронт организоваo је вечерас митинг под називом "Против владе Мила Ђукановића".

Протест у Подгорици (Фото: Правда)

Црногорски Парламент је 19. маја, између два и тру ујутру, изабрао реконструисану Владу Мила Ђукановића, у којој су ушли један потпредседник и четири министра из 'опозиционих' странака – Демоса, СДП-а и Грађанског покрета УРА. Протест је започет испред црногорског парламента у 20 часова, а унапред је планирана и протестна шетња до зграде Владе Црне Горе.
Први говорник, Драго Шћепановић из Покрета за промене, је рекао да је ДФ једини аутономни опозициони субјект и да није јасно за шта се опозиција која је у парламенту бори, ако је Ђукановић одредио сам министре како је он сам хтео. Власт је оптужио за криминал и корупцију и поручио им да ће их послати на сметилиште историје. Оптужио је остатак опозиције за издају рекавши да су изабрали бестидност, да су улазећи у владу признали корупцију, и унапријед признали резултате октобарских избора.
Драган Бојовић из ДНР-а (Демократска народна партија) поручио је да на сваку издају треба одговорити истрајношћу и да се треба борити упорно и демократски до слома режима. "Нема повлачења и предаје!", узвикнуо је Бојовић са говорнице.

Он је рекао да је улазак дела опозиције у владу превара бирача и да постоје само ДПС са својим сателитима на једној страни и ДФ на другој. "Сада је сигурно да нас нико не може зауставити!", рекао је Владо Шћепановић из Радничке партије. Он је додао да је опозиција начинила историјску грешку јер месецима само посматра безакоње и корупцију владајуће странке. "Одговараће за децу која одрастају у немаштини!", рекао је Шћепановић и додао: "Бацили су све заставе - српску, југословенску, па и црногорску и узели натовску!".

Поручио је властима да неће увести Црну Гору у НАТО и додао да ако власт не падне, нико ништа није урадио. "Овим улицама су потребни слободни људи, а за слободу су потребни људи!", рекао је Милан Роловић. Он је поручио је да је 27. септембра почела револуција у Црној Гори и да је то револуција за прве слободне изборе. Властима је поручио да су дошли са улице и преко улице ће и отићи.

"Постоје две Црне Горе. Једна је била овде на Тргу пре неколико дана и славила 'Дан независности', а друга је данас овде. Једна од њих је лажна Црна Гора и то сигурно није ова", поручио је Роловић. Тражио је да Црна Гора успостави ближе односе са Србијом као што Албанци и Хрвати у Црног Гори имају са Албанијом и Хрватском. Након скупа почела је шетња до зграде парламента која још увек траје. Извор: news-front.info / Фото: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА