Најновије

БЕЗ МИЛОСТИ: Кремљ казнио агенције које су продавале аранжмане за Турску

Руски федерални уред за надзор права потрошача и добробит људи (Роспотребнадзор) предао је законске и административне притужбе против четристо руских путничких агенција које су продавале аранжмане за пут у Турску у протеклих шест месеци.

Истанбул - Плава џамија (Фото: pixabay.com)

Званични Кремљ раније је забранио продају туристичких и аранжмана за чартер летове у Турску, као и увоз одређених турских производа, након што је турски авион Ф-16 пуцао и оборио руски борбени авион на турско-сиријској граници 24. новембра 2015. године због учесталог кршења ваздушног простора Турске.
Роспотребнадзор је објавио како је у протеклих шест месеци надгледао 1.700 руских путничких агенција како би пратио да ли продају путовања у Турској. Како наводи руска новинска агенција Тас, у извјештају овог уреда наводи се:
„Од децембра 2015. до маја 2016. године, Роспотребнадзор је извршио више од 1.700 ванредних инспекција, отворио више од 160 случајева повезаних са административним прекршајима, те сакупио 240 протокола у вези са административним прекршајима.“
Наставак надзора
Додаје се како Роспотребнадзор наставља надгледати руске путничке агенције због њиховог пословања према Турској.
Након кризе која је почела 24. новембра прошле године, руска Влада је наметнула санкције према Турској у знак одговора на обарање авиона.
Руски председник Владимир Путин у децембру је потписао наредбу о ширењу дијапазона руских економских санкција Турској, а оне су се односиле на послове од увоза хране до путовања.
Руска администрација је такођер позвала своје држављане да не путују у Турску која је позната међу Русима као место одличног одмора.
Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА