Најновије

После избора – у Москву

После парламентарних избора Александар Вучић је допутовао у Москву. Неупућени људи би могли помислити – он је пожелео да чује подршку за приступање Србије у ЕУ. Наводно, то неће сметати нашем пријатељству.

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Пише: Дмитриј Седов

Упућени људи знају да се тако директан говор не практикује на тако високом нивоу. Вучићу је било неопходно да чује да се у политици Москве неће ништа променити.  Јер, по његовом мишљењу, 48% бирача који су подржали његову партију и самим тим курс ка евроатланским интеграцијама могу изазвати срџбу у Москви.

Но, он је ту погрешио. Као прво, Москви је одавно познато расположење већине српског друштва. Законе рада са наметањем масовне свести нико није укинуо, а већина српских медија управо су потчињене управо таквим законима. Они из дана у дан убацују у свест обичног Србина мит о европском рају. Александар Вучић и његови сарадници у потпуности су посвећени том послу, међутим, Кремљ га неће због тога критиковати. Сваки народ има онакву власт какву заслужује.

А питања о сукобу цивилизација, корелацији српског православља са европским демонизмом или неприхватање западног неопаганства од стране српске традиције, на таквим сусретима се не разматра. Такве разговоре воде научници и политолози.

Друга је ствар шта ће српске присталице интеграција са Западом извући из ових разговора. Неће бити штетно. И уопште, интернет је корисна ствар. Где се осим на интернету могу пронаћи објашњења тих процеса који се одигравају у Европи, објашњења те промоције сексуалних мањина. Нађите у њима сличице Древног Рима. И открићете да су са хетерима плашили само плејбејце и војнике, а патрицији су имали своју сопствену сексуалну културу. Тамо се у сценама групног секса сенатори забављају не само са другим сенаторима, него и са крупном и ситном рогатом стоком. То је очигледно од презасићености. Тако да данашњи извраћеници у Европи нису ништа ново смислили. Али српске присталице европског раја те сцене тешко да ће уплашити. Поготово се они неће вратити Светом Писму и сазнати у појединостима чиме се завршила изградња Вавилона. Тај процес је био толико привлачан и окупио је заједно хрпу народа. Све је тамо испланирано да се уради као и данас – и пространство без граница, и јединствена валута и разуздано понашање. Но, то се није допало Господу и он је читав тај пројекат разбио у прах и пепео. И притом је рекао да сваки народ треба да живи према својим законима.

Градитељи новог европског Вавилона не воле да говоре о томе да ће у њему сви народи не само живети о једном закону. Они ће по том јединственом закону живети упркос сопственим интересима. А да обични грађани не би размишљали о тако озбиљним стварима, њима се сервирају разуздани манири понашања. И заиста, неком српском грађанину неће бити до размишљања о сукобу цивилизација ако његов син доведе у кућу у својству невесте неког сличног Кончити Вурст, а унук доведе себи интимну пријатељицу у виду козе.

Шта је могао рећи Владимир Путин Александру Вучићу? Наравно, обавезне речи о пријатељству и сарадњи. А о историјском избору српског народа, он није могао ништа рећи. То је његова лична ствар.

Извор: Фонд стратешке културе

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА