Најновије

ПЕНЗИОНЕР (85) ТУЖИО ПУТИНА: Ево због чега је бивши агент ФСБ поднео тужбу против председника Русије

Пензионер Николај Суворов (85), некадачњи агент Федералне службе безнедности поднео је против председника Русије Владимира Путина тужбу по 17 тачака.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

"Народ је због њега осиромашио. Он сваке године пребацује у иностранство две, три милијарде долара. Народу не остаје ништа. Пензије су јадне, највећи део иде на станарину и комуналне трошкове. Цене у радњама су за две године учетворостручене, а пензије државних руководилаца вероватно износе милион рубаља месечно", рекао је Суворов који тражи да Путин буде разрешен дужности као "непријатељ народа, пријатељ олигарха и чиновника, због пљачкања Русије и сиромашења руског народа, због богаћења банкара и милијардера пљачкаша".
Арбитражни суд Саратовске регије саопштио је да председник Русије у време трајања мандата ужива имунитет.
Након што је Суваров подигао тужбу, предмет је затворен, а судија отпуштена.
"Ипак, ја се не предајем. Поднео сам жалбу. Видећемо шта ће одлучити апелациона комисија. Звао сам суд и питао где је судија са тог предмета. Рекли су ми да је отишла на властити захтев. Наравно да лажу. Сматрам да су је отпустили. Кажњена је због тога што је покренула поступак. Обратио сам се Тужилаштву и истражној комисији са захтевом да судију врате на посао. Она је поштено радила свој посао. Прву пријаву коју сам поднео је одбацила, због тога што копију нисам упутио Путину. Кад сам то учинио, пријава је примљена. Припремао сам се за суђење, али након што су новинари почели писати о мојој тужби против Путина, долазила је код мене полиција и сарадници Федералне службе безбедности", рекао је руски пензионер. На питање што су полицајци и агенти ФСБ хтели од њега одговорио је као су желели да знају зашто је тужио Путина. "Разговарали су пажљиво, нису ми претили, желели су да кажем ко ме је наговорио да поднесем захтев. Претпостављали су да ме Комунистичка партија Руске Федерације наговорила да то учиним. Међутим, КПРФ нема с тим никакве везе. Ја на изборима увек гласам за Комунистичку партију, то је једина партија која је за народ, све остале су за богаташе. Пријаве пишем својеручно, правници ми их касније одштампају. Тачније, сада више не штампају, уплашили су се", рекао је Суворов. "Тешко сам увређен. Пре две године тужио сам Путина Врховном суду. Тужба је одбијена, јер је Путин по Уставу недодирљив. Мислим да имунитет треба имати само председник који је за народ. Путина одавно не поштујем. Он је још Борису Јељцину рекао да власт неће предати никоме, а Јељцин је био највећи фашист', сматра Суворов. Подсетио је како је Путин почео први рат у Чеченији и други чеченски рат како би постао председник. "Наши судови нису слободни, човек не може захтевати Путинову одговорност. Шта ће нам такав председник?', рекао је. Извор: Курир/РадиоСлободнаЕвропа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА