Најновије

ТРАЖЕ СЕ СЕЗОНЦИ У ЛУКС ХОТЕЛИМА: За посао у Дубаију довољан је српски пасош!

Незапосленост је један од значајних проблема који муче Србију, а ситуацију додатно оптерећује то што је међу незапосленима много младих и образованих људи.

За посао у Дубаију довољан је српски пасош (Фото: Јутјуб)

Ипак, они који су спремни да раде ван наше земље, било да је реч о сезонским пословима или оним који трају дуже, од сезоне могу посао потражити, наћи понуду и добити га. По речима Јованке Драгичевић, власнице једне агенције, посла за наше грађане спремне да раде ван Србије има, али има и неколико ограничавајућих фактора.
Наиме, за радни ангажман у земљама Европске уније неопходан је пасош земаља ЕУ, а потребно је и знање језика. "Ипак, у сезонски посао се може и са српским пасошем, уколико се одлази у Дубаи или Уједињене Арапске Емирате. Најтраженији је угоститељски кадар свих усмерења, а посао на тим дестинацијама могу добити млади до 36 година. Грађани Србије с нашим пасошем, стари до 36 година, могу се запослити у делукс хотелима светских ланаца хотела у Дубаију и УАЕ. Најтраженији је угоститељски кадар, а највише кувари интернационалне кухиње, али и конобари, шанкери, сомелијеи, као и комплетно пратеће помоћно хотелско особље. Осим тога, потребно је знање енглеског језика, минимално завршена средња школа, али су најтраженији високообразовани кадрови у области хотелијерства или туризма", указује Јованка Драгичевић. По њеним речима, уговори се потписују на две године, а обезбеђене су радне и боравишне визе за тај период, апартмански смештај у хотелима за странце, превоз, храна, зарада, стимулација. Уз то, имају и могућност напредовања и усавршавања и ако достигну потребан квалитет у раду, веома лако добијају посао у истом хотелском ланцу, али на другим дестинацијама.
- Показало се да наши млади угуоститељи и хотелијери имају квалитетно знање и да су спремни да се усавршавају јер су искуства изузетна. Много наших младих људи који су кренули пут тих дестинација ангажовано је већ дуже од пет година, многи су и главни менаyери, а многи су посао нашли на другим дестинацијама. Основна зарада креће од 600 долара па навише, а у зависности од квалитета рада. може се зарадити далеко више, посебно када се додају износи бакшиша и стимулације, који су много виши од основне плате – истиче Драгичевић. Извор: Дневник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА