Најновије

Вук Драшковић: Нема СССР, Тита, СФРЈ, Милошевића... Отворите досијее!

БЕОГРАД - Лидер СПО Вук Драшковић поново је затражио отварање досијеа и критиковао што у Србији није дошло до отварања досијеа државних служби безбедности.

Вук Драшковић (Фото: Јутјуб)

- Нема више бившег Совјетског савеза, Тита, Југославије, па ни Милошевића, а једино што је у земљи остало неокрњено су тајни досијеи служби безбедности од оснивања као ОЗНА, затим УДБЕ, преко ДБ, до данашње БИА - рекао је Драшковић на трибини "Суочавање са прошлошћу - отварање досијеа и илустрације (искуство Немачке)".
Драшковић је рекао да би Немачка требало да помогне Србији у отварању досијеа, јер би то било од непроцењиве вредности и одлучујуће за европску будућност Србије, посебно имајући у виду да су Штази и служба на нашем простору основане у исто време и од истог "родитеља" - КГБ, па им је ДНК исти.  Према његовим речима, најкатастрофалнија је ситуација у Србији и што се тиче заштите жртава.  Српски парламент, за разлику од руске Думе која је осудила стаљинистичке злочине, није спреман да осуди злочине прошлих режима, рекао је Драшковић. - Нема примера да су признати злочини у Србији од 1944. У Србији се чува један страшни континуитет - констатовао је Драшковић.  Грешка је, према његовим речима, што при пријему Словеније и Хрватске у ЕУ није постављен услов отварања тајних досијеа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА