Најновије

МОГЛО БИ БИТИ АПОКАЛИПТИЧНО! Ево шта би се десило када би сви људи на Земљи истовремено скочили (ВИДЕО)

Астрофизичари са Универзитета у Охају покушали су да одговоре на питање шта би се догодило када би сви људи на свету истовремено скочили.

Скок (Фото: pixabay.com)

Претпоставља се да би сви људи требало да буду окупљени на истом месту, како би знали када тачно треба да скоче. Под претпоставком да би се сви дочекали на ноге у истом тренутку, заједнички удар би ослободио огромну количину енергије, пише Newsweek.
Део те енергије би апсорбовала обућа, али остатак би завршио у ваздуху и тлу. Приметили бисмо буку попут громогласног аплауза, довољно снажног да пробије ушне опне.
У исто време бисмо осетили подрхтавање тла. Скок свих људи у исто време покренуо би потрес магнитуде између четири и осам, зависно од тога колико би енергије апсорбовала обућа, а колико тло.
Потрес јачине четири по Рихтеру не би изазвао веће последице, преноси Buisness Insider, али јачине осам би сравнио све нестабилније грађевине, далеководе, срушио мостове, искривио пруге, а осим тога би изазвао цунами с таласима вишим од 30 метара.
Али, упркос томе што овакав сценарио звучи погубно, односио би се само на онај део Земље на којем би се налазили скакачи. Остатак света не би приметио никакве веће промене. Извор: Nationalgeographic.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА